no pain, no gain.

Snart är det dags, timmarna går snabbare och snabbare. Allting är förberett, anteckningsblock är införskaffat, pennorna är vässade och jag är utvilad och på ett bra och nyfiket humör. Nu håller tvätten på att tumlas och jag ska snart laga mig lite mat så jag överlever eftermiddagen utan hungersnöd. Det enda som inte är positivt at the moment är att jag har sjukligt ont i båda mina ben, träningsvärk och ont på riktigt, efter springturen i går kväll. Var ute och kutade i över en och halv timme, och det får man sota för idag, trots en halvtimmes stretching efteråt. Aja, nödvändigt värre måste jag väl säga att det var i alla fall, nu vet jag hur det är att springa långt. Tror aldrig jag sprungit så långt tidigare faktiskt, någonsin. Men som sagt, behövde känna på en längre sträcka inför halvmarathonet om två veckor.

a sunny sunday.

Så, nu har vi lekt och stojat och varit allmänt jätteoseriösa i en vecka. Men tydligen är vi här för att plugga lite också, och det ska vi börja med imorgon, och jag har en good feeling about it, detta kommer bli en bra period i OG's liv.
Men lite kul som hänt i veckan då, facebookgruppen som jag inte skapat än, men det kommer att ske snart; "Du vet att du är språkörd när..."
1. Du sitter i en park och äter pizza och har trevligt och det man pratar mest om är germansk språkhistoria.
2. Du går in i en bokhandel, hittar en bok om finsk grammatik och tar upp den med förklaringen "Men jag ska bara kolla kasuskapitlet" Detta tycker iaf jag är skitkul, men you had to be there I guess, alla vi kommer bli språkskadade efter tre år här.
Nu sitter jag och gör mest ingenting, har städat i ordning lite på rummet, hade kläder och skräp lite överallt, men nu ser det någorlunda okej ut igen. Fast det kommer ju se bajs ut om tre dagar igen, men det spelar mindre roll nu. Har fixat så jag har internet via sudentnätet nu också, går lite snabbare fram än det mobila bredbandet..
Annars finns det inte så mycket att rapportera, vi var ut igår, började på O'learys och såg United-Arsenal innan vi gick till V-Dala och trängdes i kön med hundratals lärarnollor. Believe me när jag säger att jag aldrig någonsin ska bli lärare, usch vilka dryga människor. Fast det kanske hade lite att göra med att vi var nyktra och de inte riktigt var det. Aja, inne på V-Dala var det folk, men kunde inte tagga till som jag ville, blev lite halvsegt och vi drog hem runt halv ett.

piss skit fuck.

Åhh, nu får jag svära lite, för nu blev jag alldeles precis jättejättesur på Microsoft i allmänhet och min xbox 360 i synnerhet. Den har slutat fungera, igen. Det är inte okej. För nu kan jag inte se film (okej, men en 17-tums laptop är liksom inte samma som en 40-tums tv..) eller spela guitar hero.. Men så ska jag ringa supporten, och då kan jag inte nå dem från mobiltelefon!? Vad är det frågan om? Hur ska jag kunna få den fixad då? Måste jag köpa mig en fast telefon liksom? Jag är fattig student och har inte råd med sånt. Bice.
Men nåt roligare då, sista nollningsdagen idag, slutade med att vi gick runt på stan och skulle göra en massa utmaningar och samla poäng, man kunde exempelvis bada i Fyrisån, eller, som jag gjorde, färga håret grönt. Eller gå till kassan på Åhléns och säga att man tappat bort sin mamma. Det sistnämnda blev vi utslängda för, haha :) Ikväll ska vi äta lite middag och gå på nationer, ska bli skoj, sen börjar allvaret på måndag.

uppsalafylla.

Så, det tog mig två dagar efter jag träffat lite folk tills att jag gick ut och drack öl med dem. Efter lite brännbollsspelande i ekoparken hamnade vi ett gäng på Norrlands nation där vi satt och snackade skit och drack öl för 19 kronor styck. Me like det priset. Jag hade roligt och nu är jag full, och imorgon ska vi göra samma sak igen, fast mer. Nu ska og sova, för jag ska upp vid nio i morgon bitti, me no like.

back to school.

Back in Uppsala, sitter såhär kvällen innan it all begins med att leka lite med Google Earth som är jättekul för en kartnörd som jag. I morgon då, upprop vid 10, sen ska det väl bli nollning och grejer hela veckan. Känns lite småskumt att sätta sig i skolbänken igen efter mer eller mindre fyra års frånvaro (Valencia räknas inte, det var csn-sponsrat supande..) men det känns också som något som jag kommer gilla att göra. Förhoppningsvis. Eller man får ju försöka intala sig att det kommer bli det, liksom universitetsutopin, härliga kursare, sköna lärare, bra fester, inga pengaproblem (har fortfarande sex oskrapade trisslotter). Antagligen kommer det inte bli en utopi, men nåt mellanting kan man ju iaf hoppas på.

age.

Hemma hos mor och far i Borlänge nu, weekend på hemmaplan. Skönt och kul att träffa alla en "sista" gång igen. Inte för att jag ska resa bort forever eller så, men efter det här kommer jag stanna i Uppsala ett tag. Kräftskiva i fredags och tacokväll med krogen igår, I liked very much. Mycket trevlig helg har jag haft här hemma, och ett år äldre lyckades jag bli på köpet också, men det var mindre viktigt :P

award

Och priset för dagens mest skumma låttitel går till The 69 Eyes - Dead girls are easy. Kultiverat.

say what.

tröttsomfanharspelatfootballmanagerhalvanattenskanogsovanupusshej.

snabb som bolten.

Jag kan också springa 100 meter på 9,58...

Eller kanske inte.

Omg.

he?

Idag är en sån där typisk söndag, vädret är ganska varmt iofs, men det blåser som om domedagen var nära. Så om det inte blir någon bättring på den fronten tänker jag sitta inne på mitt rum hela dagen och spela tv-spel och kolla på friidrott och vara allmänt nördig och osocial. Varför? För att jag vill och kan. Sådeså.

rymd? jymd?

Fick en ganska rolig kommentar för nån vecka sen, det var från en person jag inte alls känner eller vet vem det är. Hur personen i fråga hittade min blogg har jag ingen aning om, och jag bryr mig inte direkt heller, kul med läsare. I alla fall så skrev hon så här som kommentar till ett av mina inlägg; "Menar du inte i rymden kan ingen etc?"  Och detta anspelar då till titeln på min blogg som heter "I jymden kan ingen höra dig gråta", om nån nu skulle ha missat det.
Hur som helst, så nej, om jag skriver " i jymden" så menar jag "i jymden", och de som inte fattar referensen till en av sveriges bästa komediserier ever kan väl gå och umgås med en spade eller nåt. Alternativt se tv-serien. Den heter Percy Tårar. Thx.



kväll. torsdag. lite tråkigt.

Tala om deprimerande, när jag kollar ut genom fönstret ser jag 95% mörker, ett antal gatlampor och nån enstaka bil åka förbi på stora vägen här nedanför. Det enda som hörs förutom det som just nu spelas på Spotify är regndropparna som fortsätter slå mot fönstret, som de gjort i typ fem, sex timmar i sträck nu. Annars hade jag varit på humör för en liten kvällspromenad innan man ska försöka gå och lägga sig, men nu sket ju det sig. Får sikta på att dra igång nån film eller liknande då, för så här kan vi ju inte ha det...

live from uppsala.

Sådärja, nu har og bosatt sig i Uppsala, som såhär efter två dygn verkar vara en schysst stad. Var inne i city en sväng idag och gick runt lite och fick nästan en mindre chock av att se att det var folk ute på gatorna i stan. Lite annorlunda mot Borlänge centrum det.. :P Har fått till mitt lilla 19-kvadratsrum rätt okej också, ny säng, ny soffa (bäddsoffa, så om nån kommer på besök och känner för att sova över så går det bra) och lite hyllor och tv och så. Kommer nog kunna trivas rätt bra här, grannarna (de få jag träffat) verkar rätt trevliga också. Är ett okej område jag bor i, Flogsta, och som jag fattat det så är det här typ alla studenter bor. Tog mig väl en kvart att cykla in till stan, vilket får duga, annars finns det viktigaste här i området, typ ica, ett par restauranger och sånt. Bolaget finns fem minuter åt andra hållet, yay.
Nu har jag inte så mkt mer att komma med, börjar bli lite hungrig.

nomaden.

Söndag kväll, enda produktiva som har hänt idag är väl att jag sorterat mina flyttkartonger, vad som ska med till Uppsala på tisdag och vad som inte ska det. Det är rätt svårt att bestämma sig för vad som ska hänga med, man får inte plats med sådär överdrivet mycket grejer på 19 kvadrat. Grov omställning från de 48 kvadrat jag hade innan om inte annat. Men det ska i alla fall bli skönt att flytta ifrån mor och far igen, och framför allt att slippa ha allt man äger och har i kartonger och sopsäckar, istället för garderober och bokhyllor. Fattas bara att jag köper en packåsna innan jag blir en fulländad nomad.
I morgon ska vi köpa en ny säng till mig, ska klämma in en 120-säng i det lilla studentrummet, som dessutom inte varit med sen urminnes tider, som min nuvarande säng har. Det var rätt kul att åka runt till alla sängvaruhus och lära sig allt om pocketfjädring och medelhårdhet och allting som man inte hade en aning om innan vad gäller sängar. "Hej, en säng, tack!" Lika kul är det faktum att den informationen kommer inte sitta i speciellt länge, då det antagligen kommer dröja ett bra tag innan jag köper säng igen.

bloggliv.

Ibland händer det saker som får en att fundera lite. Som nu, har inte skrivit en rad här på fyra dagar, ändå så har jag en stadig ström av tappra läsare som återkommer varje dag. Eller jag tror att det är samma folk iaf, som roar sig med att läsa...ingenting...kul. Men jag ska väl inte kasta glas i stenhus, är lika nitisk i mitt bloggläsande själv, samma koll varje dag, utan undantag, även om det inte hänt nåt på veckor..tragic..

you could me mine.

Söndag, fem över halv tio, sitter med laptopen (som jag umgås med alltför lite nu känner jag) på köksbordet. Det är varmt som fasen, jag är sugen på en kopp te. Det finns mkt te i det gär huset. I like. Igår blev det lite utgång med Sara och Hanna, först Butterfly som sög rätt hårt, fick flashbacks från kvällarna på Flamingo för tre-fyra år sen när man var 18 och inte visste bättre. Aja, en thai-öl senare gick vi till s2, och där var det folk vill jag lova, riktigt kul. Fast det berodde väl till stor del att Bolanche hade stängt. Efter krogen blev det donken innan jag tog cykeln hem och dog runt halv fyra.
Vi hade finbesök igår, eller fin och fin. Min systerson behövde barnvakt och mamma och pappa kunde ju ställa upp, det var rätt trevligt sällskap, även fast han bara är knappt åtta månader gammal och bara kan säga "AAAAA", "EEEEE" och "OOOOO" än så länge. Men framsteg i min relation till killen, tidigare har han bara grinat när jag hållt i honom, nu lyckades jag (om än tillfälligt) till och med få tyst på honom, yay.

RSS 2.0