Due Date - se den inte. Verkligen inte.

Jag är typ fortfarande upprörd efter gårdagen, då jag frivilligt offrade en hel biocheck för att se årets sämsta film. Jag gick ut från salongen med huvudvärk och ville typ slå på någonting. Helst av allt på Zach Galifininakiakisis, eller hur hans efternamn nu stavas. För jävlar, Due Date är inte rolig. Och 90 minuter hej-kom-och-hjälp-mig-jag-är-en-35-åring-med-allvarliga-mentala-problem-humor är fan inte roligt. Visst, det är klart man fnissar till lite ibland, som när man brygger kaffe av en mans aska, men problemet här är att det är så galet förutsägbart. Om man jämför med The Hangover (som man måste göra, samma regissör och samma Zach Gakifilinanakis) så är den filmen i alla fall helt oförutsägbar, och då skrattar man mer och högre, som när en naken kines hoppar upp ur bagageutrymmet på en bil. Men här, "min pappa har precis blivit kremerad och jag har lagt hans aska i en kaffeburk", det är klart man vet att det kommer bryggas kaffe på den, och då blir det inte like roligt. Robert Downey Jr. är i alla fall lite rolig, som när han ger en liten jobbig unge ett knytnävsslag i solar plexus. Det var oväntat, och således kul.
Men annars, nej. Zach Glafinikasisis har en för stor roll för att det ska vara roligt, man är trött på honom efter fem minuter, och det är milslånga avstånd mellan skämten i filmen, som inte är speciellt roliga heller. Om det är en film som ni inte ska se i år så är det den här.

freitag.

Idag är det fredag, målet för dagen är att bli klar (typ) med uppsatsen. Och med klar menar jag att jag ska skriva det jag behöver skriva, sen återstår genomläsningar och korregeringar osv in absurdum, men det ska jag väl hinna klart med på en vecka. Tog mig en promenad i förmiddags efter frukost, det var trevligt och välbehövligt. Hade inte sett solen på nästan en hel vecka. Men nu taggar vi uppsats så får vi se vad som händer ikväll..

monografía. de puta madre.

Jag sitter återigen vid bordet som är alldeles för stort för syftet jag har. Men det är det bästa skrivbordet jag kan hitta hemma hos mor och far, sen att det är ett matsalsbord modell större är väl sak samma egentligen. Har en skön stol att sitta på i alla fall. Uppsatsen börjar ta sig, 250 ord blev 400 som blev 500 och som nu är strax över 600 ord, jag tror att jag siktar på mellan 1500 och 1700 ord, men vi får se hur mycket det går att få fram på konventionella vägar. Om inte annat får man väl använda fler citat..
Ute regnar det, något så fruktansvärt, lite halvmysigt är det att höra smattret på plåttaket utanför, och det gör hela pluggsituationen lite enklare. November är kanske en ganska bra pluggmånad ändå? Igår blev inte en speciellt bra pluggdag, satt en bra stund men jag kom inte så långt, blev en tur till Kupolen istället där jag hittade vänner och fikade och åt och så kollade vi film hos Nyberg och vips så blev klockan halv två. Där ser man. Rinse, repeat i afton kanske? Nu ska jag attackera min monografía de puta madre igen.

noviembre

Jag har mycket att göra här i Borlänge, mat ska ätas, vänner ska träffas och så vidare. Sen har jag en uppsats som jag i vanlig ordning väntat alldeles för länge med att börja skriva på. Så nu sitter jag här, 10 dagar innan deadline och köttar på. Det har i alla fall blivit fyra timmars mer eller mindre effektivt skrivande under eftermiddagen, men nu har jag tröttnat. Men om jag kunde ta mig upp innan tolv imorgon så kanske jag kan upprepa en liknande procedur. Kanske. Jag har i alla fall valt en bok som det nog finns tillräckligt med material i som man kan trycka ut på fyra sidor, det gäller bara att hitta rätt vägar, och ordbajsa. Bara ordbajsa, det är liksom det som gäller.

Och ute blir det mörkt och dystert, november har det blivit och dessutom vintertid, vilket gör att det är ljust till max halv fem på eftermiddagarna. Argh. Enda positiva grejen vädermässigt är att det är runt tio grader varmt på dagarna. Men det lär väl inte hålla i sig speciellt länge till.

RSS 2.0