apartamiento.

Jag har gjort en tillfällig mellanlandning i Uppsala, åker till Spanien imorgon och det ska bli kul. Nu har jag tvättat och packat och så typ hela dagen, skönt att få en extra dag till det. Hade jag gjort som det var tänkt från början hade jag kommit ner typ nu och varit tvungen att panikgöra det jag gjort på 24 timmar nu. Så änyway. Roliga saker händer i lägenhet. Grannar speciellt. I dag runt lunch var det en kvinna i huset mittemot som skrek väldigt högt och ilsket på arabiska eller liknande språk. Jag förstår nu inte arabiska men det lät som att det var en utskällning på gång. I ungefär en halvtimme. Blev väckt runt halv nio också först av hundskall utanför fönstret, följt av någon (ägaren?) som skrek "NEJ!". Väldigt högt. Repetera tio eller så gånger. Lägenhetsliv.

bygga bo.

Okej, nu är det verkligen dags att klippa sig. Hittade en mal (tror jag, jag är ingen biolog) i håret efter att jag varit ute och gått idag. Den låg där och såg ut som att den tänkte bygga bo eller liknande. Lite smått nasty. Sen hade den lille lymmeln fräckheten att bara flyga iväg när jag tänkte göra processen kort med den. Aja, easy come, easy go.
Igår gjorde jag för första gången i mitt liv plättar. Det var svårt. Första pannan blev färglös och den andra blev bränd. Tredje och fjärde lyckades jag tillslut med, och de blev goda. Men det var ett himla pillande, jag föredrar att grädda vanliga pannkakor tror jag.

2303

Fortfarande ensam hemma, dag tre nu. Även om dagarna går sjukligt fort. Trots att jag inte gör någonting speciellt. Jag jobbar inte ens längre. Pluggar gör jag förvisso litegrann. Det är tråkigt. Jag har odlat valkar på fingertopparna av att spela gitarr. Då känner jag mig lite nöjd. Om en vecka är jag i Uppsala och stresspackar min resväska. Spanien väntar. Det ska bli riktigt kul och trevligt. Jag längtar framför allt till att få se Valencia igen. Nu blir det filmkväll. Snabba Cash.

domingo

Söndag, resten av familjen har åkt på bilsemester till Öland och blir borta i knappt en vecka. Så nu har jag huset för mig själv. Lite tomt känns det allt. Det typ ekar inne. Det är jag och katterna mot tomheten. Aja, det är iaf rätt skönt väder ute, bättre än gårdagens skyfall, så man kan ju sitta ute på altan och leka lite med datorn och mobilen och gitarren och lite sånt. Det är trevligt. Nu är det nog snart dags att börja leta sig lite mat, en nackdel med att vara ensam hemma är att det är ingen som lagar mat åt en. Något jag blivit väldigt bortskämd med den senaste tiden.

fútbol.

Spöregn. Lerig plan. Kallt och oförberett och väldigt oseriöst. Lite casual fotbollsmatch mot Burger King... Men oj så kul det var. Folk halkade till höger och vänster, mål gjordes från alla möjliga och omöjliga vinklar. Själv drog jag in två. Båda i öppet mål, ett från liggande position. Men det viktiga var inte att det var sjukt kul, utan det viktiga var att vi vann med 10-6 eftersom vi helt enkelt var bättre. Nästa gång kanske vi kan spela på en dag då det inte regnar, men vafan..det hjälpte ju till lite grann. Nu ska jag istället för att gå ut och dansa och svira runt till sena timmar ta det chill och se på nån film eller liknande. Och kurera min fotled som fick sig en redig smäll i en närkamp.

åskan.

Jag gillar åska. Tycker det är lite småmysigt. Väldigt coolt är det när det smäller så mycket att bilen skakar till, då inser man hur liten man egentligen är på jorden och om oturen skulle komma mot en hur obeefintlig chans man har mot naturens krafter. Därför kan det tyckas vara lite dumdristigt att åka och bada en kväll när åskan ljuder. Men det gjorde vi ändå. Nu var det visserligen ganska lugnt eftersom åskan var långt bort och på väg ännu längre bort, och tillslut tittade till och med solen fram bakom regnmolnen. Och den har inte gömt sig sedan dess, idag har det varit varmt och skönt. Inte varmt och växthuskvavt. Synd bara att det står 9-18 på schemat. Likaså imorgon. Sommarjobb. Hurra.

jopp.

Dagen efter VM, vad gör man då? Jodå, då börjar man bli duktig och inse att omtentorna närmar sig. Snart bara en månad kvar, och då kan det vara dags att börja öppna lite böcker. Och det har jag gjort idag, oj vad duktig jag har varit. Läst en hel novell och strykit under glosor som jag inte förstod och så ska jag börja leta översättningar på de orden nu. Imorgon är det back to the donk som gäller. 9-18, och så är det Happy Meal-marathon eftersom det är Dalecarlia Cup. Typ som P&L fast mer städat och mindre (till storleken, och antalet med för den delen) gäster och mat i små lådor med leksak.

lite tankar.

För det första så är Spanien värdiga vinnare, och jag är nöjd över att ha tippat rätt.

För det andra så fattar jag fortfarande inte hur finalen kunde sluta 1-0 och att det bara blev en utvisning. 4-3 och 4 röda kort hade varit mer visande.

För det tredje så borde det vara spöstraff på att gå runt i stan och tuta med en vuvuzela.

lurigt.

Okej, bra. Min mobil är tillbaka från sjukan och den är frisk. Härligt. Nu måste jag bara fixa till den så att den blir som den var innan bara med alla inställningar och så vidare. Det kommer ju ta ungefär en helg att ordna. Men skönt att den är tillbaka. Har ju lånat en lur av mamma under tiden, och den har fungerat men det har liksom inte riktigt varit samma sak. Bra grej med den var dock att batteriet har räckt ungefär hur länge som helst, tror jag laddat den två gånger på tre veckor. Högst imponerande.

while my guitar gently weeps.

Vissa kvällar är bara såna där kvällar. Kvällar då man verkligen känner sig värd att ta sig en öl på verandan och bara kolla ut över i mitt fall gräsmattan, skogsdungen och om jag kollar lite längre bort ser jag bergen där borta i horisonten. Då kan man också ta fram gitarren, den nyköpta som luktar som om lacken inte riktigt torkat än, och spela några trudilutter. Mest för mig själv, för det är nog ingen annan som hör. Förutom myggen, de hörde och bestämde sig för att komma förbi och jag antar att det var deras sätt att visa uppskattning när de surrade runt min skalle och planterade myggbett lite här och var. Men det var ändå en trevlig stund, it's just me and my guitar..

RSS 2.0