oscardagen. snart.

Jag tänker inte ens börja med att gnälla över hur den här måndagen var precis så jävlig som bara måndagar kan vara. Det vill säga spöregn och allmän seghet, lyckades sparka min häl i bordet när jag kom hem för typ sju timmar sen och jag har fortfarande ont över det. Men. Jag tänker inte gnälla om det. Istället kan jag berätta lite trevligt om att det är december i morgon och jag har namnsdag och det är alltid trevligt, även om ingen förutom mamma kommer uppmärksamma det. Dessutom kommer vi få tillbaka tentan från Världens Språk-kursen imorgon, så om det går bra på det får det helt enkelt bli min namnsdagspresent till mig själv.

lördagnatt.

Natt. Jag har av någon anledning hamnat framför en sändning av finalen i CS 1.6 från Dreamhack. Undrar du varför?Det gör jag med. Jag fattar ingenting av vad kommentatorerna säger, och de hoppar från olika spelares synvinkel hela tiden så det är svårt att hänga med. Men när man väl gör det är det spännande. Nu vann det svenska laget. Tydligen. Jag fattar inte grejen med först till 16, men det verkar funka för dem. Nu ska jag nog sova.

1508 - lördag

Nu är det som så att det var studiebesök på Norstedts och Atlas bokförlag i Stockholm igår. Atlas var inte speciellt kul, det kändes mest som att de ville bli av med oss så fort som möjligt. Däremot var Norstedts en riktigt trevlig upplevelse, flera olika personer som kom och pratade för oss och det kan nog vara rätt kul att jobba på förlag. Kanske. Men höjdpunkten var hursomhelst det faktum att vi fick plocka på oss så mycket böcker vi ville ur ett sortiment som de annars skulle slängt, det var mest ordböcker och sånt, men för en hel klass med galna språkvetare kan det defenitivt inte anses som helt fel. Plockade hem ordböcker på ett tiotal olika språk samt lite andra språkböcker. Det var skoj. Sen blev vi kvar i Stockholm resten av dagen, fikade lite på Waynes, tänkte gå på bio men den film vi ville se gick inte just då och sen kunde vi inte enas om en annan så vi gick till Kungshallen och åt dyr men förbannat god grekisk mat istället. Och vi hade så galet kul eftersom vi varit uppe och igång hela dagen, så de dåliga ordvitsarna och språkvetarhumorn flödade. Var längesen jag hade en så pass bra fylla utan att dricka en droppe alkohol. Kom hem vid tolvtiden tillslut och var helt galet trött. Men kunde trots det givetvis inte somna, så jag började kolla på en film istället, kunde gå och däcka vid halv fyra. Suck.
Vaknade i precis rätt tid idag, fem i ett, så jag kunde göra frukost och börja kolla på SVT:s jubileumssändning av Tipsextra som fyller 40 år. Just nu visar de Man United mot West Bromwich från 1978. Trevlig match. Kan personligen inte påstå att jag minns nånting av Tipsextra, det slutade sändas 1995, kan eventuellt vara så att jag inte såg något av det. Det enda fotbollsprogrammet som jag minns att jag kollade på var Uno, kryss, due som visade Serie A på söndagar. Trean var det som visade det har jag för mig. Det kan jag relatera till faktiskt, första matchen jag minns att jag såg var den mellan Parma och Milan nån gång i mitten av 90-talet (19 november 1995 säger Wikipedia), matchen slutade 0-0 och Gianluigi Buffon gjorde som 17-åring sin debut och var grym. Sen dess har jag haft Parma som favoritlag i Italien, till den utsträckningen att jag har ett favoritlag i den ligan, och Buffon är dessutom en av mina favoritmålvakter.

känner alltid samma sak..

Huvudvärken är inte snäll mot mig för närvarande. Inte heller försäljaren från Tele2 som ringde och väckte mig för en halvtimme sen. Men i vilket fall ska jag vara duktig i dag och göra klart det som måste göras klart. Solen har tittat fram därute tror jag, det ser i alla fall ut som att det inte regnar. Och det är ju ett plus. Sån tur hade vi inte igår på pubrundan, fasen vad det regnade. Tur att jag hade paraply med mig, fast det är typ livsfarligt att cykla med paraply märkte jag, speciellt i nedförsbacke på en hal stenbelagd gata.

abend.

Beh, Champions League på tv, njuter av att se Pool åka ur. Känns bra. Började en ny kurs idag som kan vara rätt okej, eller det finns vissa delar i den som verkar intressanta. Typ som seminarieuppgiften vi fick till nästa vecka.
Välj ett land kring östersjöområdet och ta reda på landets språksituation och språkpolitik, och redovisa detta muntligt vid seminarietillfället. Låter verkligen kul. Utan ironi.

höhö, måndag.

Har fått tre timmars sömn och vaknar upp till ösregn. Måndagar alltså, bara på måndagar..

noche.

Ehm, ja. Söndagen gick rätt fort. Tre filmer (Blade Runner - snygg men konstig, Toy Story - bra som alltid samt Benjamin Button - konstig och fullpackad med sensmoraler)  och lite lätt arbetande med projektarbete senare sitter jag här nu. Lite smått trött och inte överdrivet sugen på att ta mig till skolan vid tio imorgon, ha en femtonminuters-presentation om vårt arbete för att sedan sitta och lyssna på att resten av klassen ska ha sina presentaioner fram tills klockan typ fyra. Nu ska jag hursomhelst gå och lägga mig, och hoppas på att nästa vecka går smidigt och att jag slipper få panik över alla uppgifter som ska lämnas in. pusshej.

0130

Har precis sett Der Untergang, några år efter alla andra, och den var ungefär så bra som jag väntat mig. Trots knappa tre timmar blev den aldrig seg, och den tar upp en ämne som aldrig blir tråkigt.. Har sett en del tyska filmer den senaste veckan, eller iaf filmer där det till en stor del talas tyska. Kanske man börjar få upp ögonen för det där språket igen, kanske.. Sängbesök blir det inte tal om än på ett tag, de har fest ute i köket och det låter ganska mycket. Funderar på att dra igång en till film. Frågan är bara vilken.

helg.

Himlen är blå. Oh My God. Vilka krav man fick på sig att gå ut. En höstpromenad nu skulle göra ganska mycket känner jag. Och varmt verkar det vara också, man kanske kan skippa halsduken och låtsas att det är april?

freitag. i skolan?

Ja, jag sitter i parken. Ja, jag arbetar med labbrapporten som ska vara inne nästa söndag. Nej, jag har inte jobbat arslet av mig. Nej, jag har inte suttit här hela dagen, bara sen fyra. Nej, jag är inte klar. Men nu är klockan sex på en fredagskväll och jag tar helg nu. Kthxbye.

hej, jag heter oscar och kan inte sova.

Nu har jag legat och stirrat i taket i typ två timmar i sträck. Kan inte sova. Och så hörde jag att datorn var på av någon anledning så jag tänkte nattblogga lite. Väldigt icke-produktiv dag har det varit. Ställde klockan på tio för jag skulle vända på dygnet, men istället stängde jag av klockan, vände på mig i sängen och gick upp vid halv två istället. Så nu ska jag försöka med samma grej imorgon, lycka till med det.. Det var seminarium med en förläggare från Norstedts under eftermiddagen, hon snackade lite om böcker och grejer, var rätt intressant och vi ska även dit på studiebesök nästa fredag. Det ser vi fram emot. Efter det så gick vi ner på Thai Village på stan och åt middag för att fira att Lillen blir halvstor (19). Vi hade mycket trevligt där och var kvar ungefär halva kvällen tills folk började bli trötta. Halv tio kom jag hem, halvt ihjälfrusen tack vare en kombination av det underbara Uppsalavintervädret och undermåliga kläder. Speciellt ett par andra skor hade varit mysigt på vägen hem. Och ett par varma vantar. Det måste köpas snarast. Fick ett trevligt telefonsamtal under dagen också, från min förra chef på McDonald's, som tyckte det var helt i sin ordning att jag kommer och jobbar ett par veckor under jul och nyår. Härligt tycker jag om det, inte för att jobbet är något jag direkt längtat efter men däremot för att jag tycker om väldigt många människor på den arbetsplatsen. Och för att pengar är bra. Mest för pengarnas skull faktiskt. Tror jag. Men folket är ockå bra. Äh, 50/50 då.
Något mer att tillägga? Planen (och detta är nu inte skrivet i sten, men det vore kul om jag lyckades) imorgon är som så att jag går upp vid tio, äter frukost och tar mig ner till gymmet innan elva. Då är jag hemma strax före ett och kan käka i lugn och ro innan jag åker ner till Parken och jobbar med diverse arbeten och försöker få så mycket som möjligt klart så jag kan ta helg sen. Det låter väl görbra, eller hur? Men känner jag mig själv rätt så kommer jag svära över att klockan ringer så tidigt och högt, kolla ut genom fönstret och tycka att det är alltför grått och ruggigt ute och därför lägga mig i sängen igen och sova ett par timmar till. Men det vill jag inte..

have you ever seen the rain? om inte, kom till uppsala.

Om det var sol och trevligt under dagen så har det nu förbytts i ett mer för årstiden normalt regnande. Men det är ju klart, vi måste ju kompenseras flerfalt i och med att vi hade några minuter av trevligt väder under dagen. Så nu kommer det med andra ord regna i en vecka. Så funkar det.. Nu kollas det på Scrubs, och det verkar vara ganska nya avsnitt för jag hänger absolut inte alls med i handlingen. Nya karaktärer, ungar till höger och vänster. Aja, har inte sett så mkt av Scrubs de senaste åren, ibland är det skitkul men det kan verkligen vara en rysligt seg serie ibland. För att vara en komediserie. Nu ska jag kolla på fotboll. På Svt. Det var längesen.

die sonne.

Jag ser..sol..? Det är inte möjligt. Hej och välkommen tillbaka, det var ett tag sen. Hoppas det blir ett långvarit besök, men det vore nog att hoppas på för mycket. Men för att fira (eller nåt) så kan man lyssna på Die Sonne med Rammstein, eller Here comes the sun med The Beatles, eller Black Hole Sun med Soundgarden. Eller nåt helt annat.

Jag --> duktigast, bäst och ödmjukast.

Nu har jag, av oförklarlig anledning, suttit fem timmar i parken och jobbat. Det har skrivits seminarierapport och jag har dragit igång en labbrapport efter att ha slängt cirka fem utkast, men nu är det på gång. Dessutom har jag läst projektarbetsutkast och försökt komma på några givande kommentarer. Alltså, jag har varit duktig idag. Plus att jag varit på gymmet. Vad är det som händer? Bra är det nog i alla fall. Men. Nu får det vara nog. Klockan är mycket, solen gick ner för jättemånga timmar sen och jag tror jag är ensam kvar på biblioteket. Hursomhelst så stänger de snart så jag måste väl gå i vilket fall som helst. Dessutom är jag hungrig. Så, nog med duktighet för idag, nu ska jag hem och bara vara.

0.9.1.1.1.6

Jag känner att nånting bör skrivas, men jag vet inte riktigt vad. Man skulle kunna berätta att jag haft ytterligare en relativt meningslös dag med datorlingvistik som huvudtema, tur att kursen snart är slut. Eller så skulle man kunna berätta att jag ska flyga till Dublin med klassen i januari innan vårterminen börjar. Det ska bli kul, har alltid velat åka till Irland. Man skulle också kunna skriva att jag är ganska hungrig och sugen på pannkakor..men det är inte så kul, så jag avstår från det och tipsar om en bra låt istället.




Och lyssna på texten...

komparera adjektiv.

Grå. Gråare. Gråast. Uppsala en söndageftermiddag i november..

tentafredag.

Tentan gick bra, nu är allt jag nånsin lärt mig om typologi glömt och jag preppar inför tentafesten. Kom hem för en timme sen efter att ha ätit först på ÖG och sen Smålands direkt efteråt underbart. Vid typ fem var jag tvungen att ge upp för jag insåg att kvällen skulle spåra mer än lovligt om jag inte skulle få någon sömn. Och det har jag fått nu, en knapp timme, och jag undrar om jag är tröttare nu än vad jag var när jag klev upp i morse.. Hursomhelst så är första ölen knäppt och jag hoppas på det bästa. Skål!

Tenta minus en dag.

Ytterligare en dag i parken, tentapluggandes. Och tja, nånting lär jag mig nog, frågan är bara om det är de saker som han väljer att lägga på tentan som jag trycker in i skallen. Det är så många uttryck..agglutinerandeergativapplikativobjektsinkorporerandedativväxling.. Man blir ju lite trött i huvudet. Men man får helt enkelt köra med det klassiska mantrat: "Jag kan plugga, jag är inte rädd."

pluggis.

Funderar på om man ska ta en paus från pausandet från tentapluggandet och sova lite. Har varit jätteduktig idag då jag spenderade hela fem timmar med att försöka lära mig vad typologi egentligen innebär. Kanske inte fem timmar effektiv tid, hade lite sällskap som gjorde det lite svårt att hålla fokus alla gånger. Julmust och kanelgifflar for the win! Hursomhelst så lär jag nog sitta minst lika länge imorgon för att det ska kunna gå vägen på fredag, men jag är inte direkt orolig..

Dagens bästa:

Kompis ska gå och handla, jag tycker att schysst, då kan du handla lite åt mig också.
Hon: Sure, fixar det.
Jag: Thnx.
En halvtimme senare ringer det på dörren, trodde aldrig jag skulle få hemkörning av mat till dörren. Sånt gillar vi. Borde hända fler gånger.

burn this city.

Pannkaka, har jag ätit. Mycket bra som kvällsmat alla dagar i veckan. Nu ska jag sitta och njuta en stund innan jag ska försöka skriva någon sorts rapport på dagens seminarium som gick bättre än väntat faktiskt. Blev inte den pärs jag räknat med, och min del var över rätt fort. Sen är det kanske en liten parentes att jag nästan somnade under den sista gruppens framförande..lite respektlöst kanske man kan tycka, men jag var trött. Faktiskt.

día de los padres.

Det är fars dag idag. Något som jag inte direkt brytt mig om genom åren, och så inte heller i år. Jag tycker om min pappa ändå, utan speciella dagar. Dessutom fyller han år snart, inflation i presenter såhär i dystra novembertider.. Nu ska jag vara duktig och plugga lite, samtidigt som tvättmaskinen jobbar för fullt där nere med att försöka få mina kläder rena.

korpuslingvister. vilket syfte fyller de?

Seriöst, jag blir _galen_ på herrar Sampson och Pullum, korpuslingvister som skrivit ett gäng artiklar som vi ska läsa, och förstå och sedan argumentera för eller emot. Allt detta på en prettoengelska som inte är av denna värld. Grundkurs var det ja. Lägger ner den verksamheten för dagen nu. I övrigt kan man roa sig med att läsa hovrättsdomar om folk som slår sönder skallen på andra med domkrafter..

842. tidigt. mycket tidigt.

Men suck. När man nu har ledig helg och möjlighet att sova så ska man vakna vid sju och sen inte somna om. Idioti. I don't get. Vill bara lägga mig och sova igen, men det känns dödfött. Så istället kan man göra andra roliga saker. Som att lyssna igenom kents nya skiva för sjunde gången. Det gillar vi. Då kanske det är värt att vara uppe vid den här tiden. I trädet utanför mitt fönster (det är ett högt träd..) har det suttit en ekorre och ekorrat sig hela morgonen. Han måste må väldigt bra i den behagliga femgradiga värmen.

en torsdag.

Efter att ha sovit halva dagen blev jag uppkommenderad av mor min när hon ringde vid tolv och ville ha hjälp med en datorrelaterad grej. Blev en kaffe i Parken och lite halvseriöst pluggande med Rebecka innan Stefan Ingvarsson från bokförlaget Atlas kom och pratade om översättning och förläggning och bokrelaterade topics i allmänhet. Det var trevligt och intressant. Sen bestämde jag mig för att om jag skulle få något mer plugg gjort under dagen var jag tvungen att hänga kvar i Parken. Så där var jag, tills klockan blev sju och jag började få huvudvärk av hunger. Ungefär samtidigt tog mitt datorbatterislut, så det var lika bra att ta sig hem i det otroligt vackra uppsaliensiska vinterlandskapet. Regn som piskar en i ansiktet så till den grad att man bara vill lägga sig ner i diket och svära högt. Men det gör man inte. Det är inte okej. Ikväll har jag blivit tvärägd på Betapet och glädjt mig åt att Brage är tillbaka i Superettan efter fem års frånvaro. Det gillar vi.

Apotekstammis?

Jag utnyttjade min tvåtimmarslunch idag med att gå ner på stan och besöka apoteket för att försöka hitta nånting som skulle kunna lindra min stackars förkylning som plågat mig ett par veckor nu. Och det gjorde jag, starka halstabletter, ipren (ipred?) och kinesisk örtmedicin som tydligen ska vara bra. Och dyrt blev det. Så istället för att som förra månaden spendera halva studiebidraget på kläder har jag nu den här månaden spenderat halva studiebidraget på medicin. Var ju där och shoppade loss förra veckan med. Hurra. Kan man få rabattkort på apoteket?

korridorsliv.

Alltså, jag stör mig mer och mer på korridoren jag bor i, inte nog med att köket fortfarande är belamrat av odiskade prylar, utan nu har typ alla tallrikar och glas/muggar försvunnit. Spårlöst. Eller jag vet inte var de är. Antagligen är det nån idiot som har grejerna på sitt rum och inte orkar gå ut till köket och diska skiten. Det är ju jättekul när man lagat mat och är tvungen till att använda sin matlåda som tallrik. Toppen. Verkligen. Flytta nu? Ja tack.

Ein student aus Uppsala.

Jag har ett uppdrag. Ett väldigt krävande uppdrag, som jag blivit delaktig i de senaste dagarna. Det är ingenting en man kan göra själv, inte heller 500. Utan alla måste med om det ska fungera. Jag talar naturligtvis om att få upp låten "Ein Student aus Uppsala" på listan över de mest spelade låtarna på Spotify. Ett litet trevligt projekt som fått mig lite engagerad för närvarande. Så, vad som behöver göras är, spela låten. På repeat. Så ofta som det går. Simple. http://open.spotify.com/track/6ABrXsVhcjtGG214T7t74h

You get a shiver in the dark..

Drygmorgon, måndag. Vaknar en timme innan klockan dels av att de nödvändigtvis måste tömma glascontainerna megatidigt och utanför mitt fönster. Men också av att jag fryser som en gris. Visst, det är lite småkallt i rummet, men inte så att man ska frysa under ett tjockt duntäcke. Så nu sitter jag här och undrar om jag verkligen blivit sjuk tillslut ändå. Kan ju inte påstå att jag är på topp iallafall, halsen känns som en rasp och det där med att andas genom näsan vet jag inte hur man gör längre. Men jag känner mig ändå rätt (relativt) pigg. Inte så att jag är sugen på att gå till skolan, men så överdrivet farligt tror jag inte att det är. Ska ta mig ner till första föreläsningen nu vid 10 iaf, sen är det en obligatorisk labb efteråt, och det vore bara otaktiskt att inte gå dit, blir bara en massa extrauppgifter att göra då.

2258

Det har städats, det har handlats och det har pluggats. Oj, vad det har pluggats. I flera minuter tillochmed. Det finns inte ord för hur bäst jag egentligen är. Måndag imorgon igen då, och back to reality i några dagar innan det är dags för långhelg igen.. Känns lite coolt det där, när veckorna är kortare än vad helgerna är. Jag gnäller då inte. Nu ska jag dra igång nån film eller liknande och bara sega ner mig i soffan i nån timme innan jag går och lägger mig.

första november. söndag.

Usch ja, det lät deprimerande. Rubriken alltså. Inte nog med att det är söndag, det är även november. eeep. Idag är planen att jag ska 1. Städa 2. Handla och 3. Plugga. Sen ska jag försöka få nån slags input angående matchen i Göteborg också, men jag har ingen lust med O'learys eller nåt liknande just nu, så det får bli vanlig hederlig sportradio på P4. Klassiskt.

RSS 2.0