pengar?

472+479+249.

Augusti är en fantastisk månad rent ekonomiskt. Tycker om det där med kurslitteratur alltså, billigt och bra. Investeringar för framtiden. Kanske är läge att börja sälja av böckerna från de föregående terminerna.

måndag

De dagar man inte gör så mycket på, de dagar som är ungefär dagen innan skolan börjar igen, då kan man roa sig med att kolla på naturfilm på svt (och somna till nämnda naturfilm), tvätta, mysa i soffan. Och så vidare. De andra sakerna som jag tänkt göra, typ handla studentlitteratur och hämta ut mina tentor, hamnade liksom lite i skymundan när jag kom på de här fantastiska idéerna. Eller så var det för att det spöregnade idag. Undrar om det ska göra det imorgon med? Norrmännen säger klart och tydligt nja. Bra grej.

btw

Jag fyllde år för en vecka sen, det var trevligt. Men ännu mer trevligt var mammas 50-årsfest dagen innan. Det kanske var dags att hon fick stå lite i centrum på sin födelsedag efter att jag gjort det ungefär 22 år i rad.

100829

Det händer lite saker i Uppsala för närvarande. För det första, och bästa, så klarade jag båda mina omtentor så jag får läsa Spanska B i höst. Och det får ju ses som något otroligt positivt. 18 högskolepoäng på fyra dagar, slå det!
I lägenheten har vi fått en inneboende, av typen bra att ha. En sån som är trevlig, en sån som lagar mat, en sån som man kan umgås och skratta med. En Camilla helt enkelt.
Vi har lekt med de nya språkvetarna i några dagar, och det höll på att ta kål på mig. En dag var jag tvungen att sjukanmäla mig helt, och det var väl lite trist. Men nu är jag på fötter och jag lever. Kurslitteratur ska inhandlas för lönen som intjänats i sommar. Många tusenlappar ska läggas på kunskap inom det ena och det andra fenomenet som det spanska språket har att erbjuda. Kultur, Litteratur (hjälp), Grammatik (argh) och Språkhistoria (yay) är ämnena jag ska lära mig saker om. Plus att jag ska försöka lära mig lite nybörjarfranska. Peut-être.

blge.

Sådär. Tenta 1 och 2 är gjorda, nu väntar jag bara på domen. Men det är ingenting jag kan göra något åt så jag åker hem till Borlänge över helgen och firar mamma som fyller 50 och mig själv som fyller 21 för tredje året i rad. Bra.

botfoll.

Brage vinner med 2-0 mot Bajen, och jag kunde inte vilja ha varit där mer.. Trots regn och sunkväder. Över 5000 på plats på lilla Vallen och högsta publiksiffran på 20 år. Sjukt.

pulgg

Såja, tenta ett som jag skrev i måndags gick okej, och jävlar i helvete om jag inte klarar den. På riktigt. Nu sitter jag och försöker plugga till tenta två som är om cirkus 38 timmar, och det går i vanlig ordning sådär. Jag är nog ingen pluggmänniska, det är roligare att lära sig saker som inte handlar om spansk eller latinamerikansk litteratur. Handlar det däremot om saker jag tycker är intressanta, då ni!

goolga

Det finns en sida som heter www.googlad.nu, där man kan söka på sitt namn och kolla hur många gånger i månaden någon söker på det. Mitt namn är inte speciellt välsökt. "Varje månad googlas det mellan 0 och 90 gånger på Oscar Grälls Nilsson!" Jag är inte imponerad. Eftersom de eventuella 90 gånger som någon söker på mig så är det jag själv som är ute efter självbekräftelse. Men någon sådan hittar jag inte heller på Google, eftersom de cirka 2300 träffar som finns på mitt namn till 90% består av gamla domaruppdrag och länkar till diverse Facebook-sidor. Och bloggen, som får en liten träff..

tisdag - pluggdag

Så, mina failade tentor är uthämtade och det känns genast mycket bättre. På det viset att jag ändå inte har så jättemycket att lära in då jag ändå var ganska nära. Men det känns också lite sådär småsurt att se att jag var fem respektive fyra poäng från godkänt. Eller småsurt. Det känns bice. Inte genast mycket bättre som den första och andra meningen antydde. Aja, som sagt, det är bara att köra.

vatten

Och Uppsala lider av konstant regn. Nu har jag inte varit in till stan men det talas om översvämmningar lite här och där. Tur att man bor på tredje våningen, men man kanske borde kolla källarförrådet?

100809

Såja, efter två veckors frånvaro är jag tillbaka med en lägesrapport.

Jag har varit i Spanien, och det var varmt, soligt, avslappnande, icke alkoholfritt, trevligt, poolfyllt, lite turistigt och helt enkelt galet bra. Jag fick se Valencia igen, och det var finare än vad jag minns. Fast det kanske berodde på att vi bara hängde i de bra områdena. Oh well. Jag fick bo i ett bra hus med en trevlig familj och bada i poolen och sola och gotta mig hur mycket som helst. Jag fick flyga med Ryanair, som i vanlig ordning är jättetrevliga att ha och göra med. Jag fick prata spanska med en liten, tjock och svettig kylskåpsreparatör som bara verkade allmänt stressad och irriterad över att han var tvungen att komma förbi tre gånger på den veckan jag var där. Jag fick åka till Alicante, som var precis lika ofint som jag minns det, men havet var varmt och salt, och vågorna var höga. Jag fick se regnet falla under några timmar, och jag blev något chockad, då det vanligtvis inte regnar vid Costa Blanca i augusti.

Sen åkte jag till Sverige och Stockholm och Stora Skuggan för att tillbringa en dag i ösregn tillsammans med min bror och 46998 andra hårdrocksintresserade på Sonisphere. Fast jag tror många gav upp efter att ha klampat runt i lervällingen i många timmar. Iron Maiden var hursomhelst asbra som vanligt, kul att de spelade massa nya grejer och inte bara det gamla vanliga Run to the hills/Can I play with madness-köret. Men jag tror många blev besvikna, det var inte samma drag som jag är van med. Mötley Crüe var också mycket bra, fast de borde ha fått mer speltid. Alice Cooper var bättre än jag minns honom från Peace&Love för tre år sen. Iggy Pop borde verkligen lägga ner topless-grejen, för hans överkropp är inget att skryta med. Dessutom spottar snubben på sig själv, pluspoäng för att han drog upp 15 pers ur publiken på scen. Slayer såg jag med ett halv öga och öra från Thai-matkön, men det såg stabilt ut. Stabilt var som sagt även regnet. Och leran. Jag skulle gärna vilja se bilder från dagen efter på den stackars gräsmattan. Den kan väl knappast återhämta sig..

Nu är jag tillbaka i Uppsala, och det är tentaplugg som gäller. Ingen återvändo, bara kör!

RSS 2.0