.

Den sociala herrklubben har möte i afton. Samtliga tre medlemmar sitter i varsin soffa/fåtolj med en laptop i knät. Bra verksamhet, socialt var det ja. Man kanske skulle sätta sig och plinka lite gitarr eller något annat kreativt. För jag kan inte komma på något annat att göra nu så här på torsdagkvällen, när till och med Facebook ligger nere.

jueves

Ledig dag. Vad gör man? Man kan hänga på spanska wikipedia och läsa lite om aragonesiska som vi ska lära oss lite om imorgon. Ja, jag vet hur intressant det låter. Eller så kan man ställa sig och diska lite, analysera en dikt av Octavio Paz? Eller så kan man utnyttja sitt hemmabiosystem till max!

Français.

Okej, så jag läser en nybörjarkurs i franska på sidan av det vanliga spanska-köret. Två och en halv timme varje måndagkväll, och även om vi går rätt fort fram så funkar det bra. Och man har ju lite gratis efter att ha läst spanska i typ 5 år. Ja, spanska och franska är rätt lika varandra. Men iaf, en grej man blir lite fundersam på är det franska uttalet.

"Här har vi fyra ord som stavas på olika sätt, men eftersom man kapar av mer eller mindre halva ordet när man talar franska så uttalas de likadant. Sammanhanget får avgöra vad som menas. Och ibland gör det inte det heller. Sucks to be you."

Fantastiskt.

Ett par tankar om valet.

Så, Sverigedemokraterna kom in tillslut. Och ingen kan väl i ärlighetens namn säga att han är förvånad? Alla siffror de senaste åren har pekat på det och 5,7% var nästan i underkant av vad jag trott.

Jag tycker att det är dags att sluta ignorera SD, om 330 000 svenskar tycker att det är någonting som inte stämmer är det tid att debatten tas upp. Och att man håller sig på en förhållandevis vuxen nivå. Att som Lars Ohly vägra gå in i samma rum som Jimmie Åkesson är bara barnsligt, det enda det ledde till var att SD fick ännu mer vatten på sin kvarn som ett utanförskaps-parti och ännu mer uppmärksamhet. För de enda som kan vara nöjda med Ohlys agerande är väl hans egna partikamrater?
Jag tror att det svenska politikeretablisemanget med lätthet skulle kunna utmanövrera Sverigedemokraterna om de bara orkade ta striden, som det är nu så gör de inte det, och det vinner SD tyvärr många röster på.

Om man bortser från SD är jag fortfarande sjukt bitter över att Alliansen inte fick egen majoritet. Det saknas som det ser ut nu tre mandat och det kunde ha förhindrats på många sätt. Centern kunde ha profilerat sig mer som ett miljövärnande parti, och KD mer som ett familjeparti. De enda som lyckades var väl FP som skolparti, även om de tappade några röster. M lyckades till min glädje bra med arbetarpartilinjen.

Nu väntar några otroligt spännande dagar där det ska bli intressant att se hur muminpappa Reinfeldt försöker lösa situationen. Helst ser jag att han lämnar idén med att försöka styra tillsammans med MP och siktar på en minoritetskoalition med Alliansen.

Så, nu har jag sagt mitt. Frågor på det?

"...för att kunna sänka skatterna!"

Fredagkväll, sitter och kollar på SVT:s slutdebatt och försöker att inte bli allför arg på sveriges partiledare. Vi skrattar lite när de olika ledarna spelar ut sina olika kliché-kort, såsom skatte-kortet, kvinno-kortet och den enskilda människan-kortet. Jag har i alla fall sedan länge vetat vad jag ska rösta på på söndag, och vi kommer göra en liten högtidlig grej av det, 50-talsstyle, med valvaka och grejer. Det kommer bli trevligt. Vad röstar du på?

100912

Jag känner för att skriva ett par rader såhär på söndagskvällen. Slökollar lite på NFL som står på i bakgrunden. Det är en ganska tråkig match där typ ingenting händer och där de bryter för reklam var femte minut. I vanlig ordning. Helgen har tillbringats på en awesome gård hos Adam i Östergötland. Helt fantastiskt bra har det varit, kräftor har ätits, öl och snaps har druckits och mer än en gång har någon utbristit "That's what she said!" Nu är någon skadad på tv'n. Headbutt i höften. Det såg illa ut men nu mår han bra igen verkar det som. Hårda killar som lirar amerikansk fotboll. Imorgon sätter det igång igen, seriösa terminen har börjat. Fyra timmar spanska följs av tre timmar franska. Måndagsschemat är lite hårt, men det får det vara värt. Jag vill lära mig lite franska och spanskan ska jag klara av. Inga konstigheter där. Nu är jag lite sådär halvtrött så jag ska väl röra mig i riktning sängen.

RSS 2.0