20091231.

Jag tänker inte skriva nån årskrönika, inte nu i alla fall. Orkar inte. Utan jag tänker nöja mig med att säga gott nytt år och hoppas 2010 blir minst fem gånger bättre än 2009. Inte för att det var ett dåligt år, utan för att bättre är ju bra..ehm..typ. Gott nytt skål!

bloggtorka.

Hej. Jag är en dålig människa för jag bloggar inte längre. Eller inte så mycket den senaste veckan i alla fall. Hursomhelst så vill jag försvara mig med att jag jobbar. Konstant. Det är kul att vara tillbaka men det är ansträngande och tar krafter som jag annars skulle använt till att blogga. Således, inga uppdateringar. Och nu är det jul, och då ska jag försöka vara social med min familj och gamla vänner som man aldrig pratar med längre, och därför inte så mycket uppdateringar av den anledningen heller. Äh, jag återkommer..

kallt!

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dagen, började alldeles för tidigt gjorde den i alla fall. Och efter att konstaterat att min dator inte ville vara med mig som morgonsällskap hade jag inte så mycket annat att göra än att ta mig ner till skolan och närvara på frågestund inför den kommande tentan (kommande my ass, den är inte förrän nästa decennium). Och det var kallt. Rätt mycket kallt dessutom, att ta sig ner alltså, skolan är fortfarande varm. Som tur är. Sen hem och sova lite, packa mycket, ha väldigt mycket ångest för att jag kanske eventuellt glömt något. Fick skjuts ner till stationen, det var snällt. Tack Jacob. Sen klev jag in på stationen och skulle leta upp mitt spår och kliva på tåget.....när jag ser att det är försenat med en halvtimme. På grund av signalfel. Hurra. Så sitta i Uppsala Centrals minimala väntrum i typ trekvart i en inte alltför behaglig temperatur kändes inte direkt lockande. Men vad ska man göra? Nu ska man tydligen åka och hämta mor som varit på personalfest. Brb. Eller liknande.

24 horas.

Sådär, seminariet gick bra, och om 24 timmar sitter jag hemma i Borlänge. Det enda jag har kvar att göra här är att tvätta lite kläder så jag kan packa väskan. Plus att jag måste se till att den mjölkliter jag har kvar blir uppdrucken, men jag ser inte det som ett stort världsomspännande problem. Just det, jag ska ju faktiskt till parken imorgon igen, lärarna bjuder in till frågestund inför tentan vi har om tre veckor. Känns givande, men jag tänker ändå gå dit, om inte annat för att säga hej då till klassen. Wanker, det luktar pannkakor från köket, jag är sugen på att göra egna men jag har inga ägg. Och inte tillräckligt med mjölk heller för den delen. Lever sista veckan på hamburgare eftersom jag inte vill köpa på mig massa grejer som bara ska ligga över julen. Så därför; hamburgare till middag, rostade mackor utan pålägg till lunch. Tror det är bra att jag kommer hem, så jag får äta riktig mat för omväxlings skull. Nu börjar Simpsons, Oscar out.

crash.

Mycket trevlig avslutningsfesthängmys hos Camilla igår, kojor byggdes, snöbollar kastades, drinkar blandades och dracks, det skrattades och logs, många låga språkvetarskämt, speciellt när klockan blev sent och vi blev trötta. Men kul var det, och jag kommer sakna Uppsala under lovet. Men det ska givetvis bli skönt att komma hem också, har ju inte varit hem sen oktober, undrar om mamma minns hur jag ser ut..?
Nu försöker jag förbereda mig för seminariet imorgon, sista för året. Det går sådär. Eller jag vet vad det är jag ska säga, jag har bara inte riktigt lyckats få grepp om helheten än. Men det får se till att lösa sig så springer vi förbi morgondagen och sen åker vi hem på fredag. Det blir bra.

Dagens I-landsproblem.

Går till gymmet, har plockat på mig tjockaste vinterjackan och eskimåvantar och myshalsduk. Det snöar brutalt mycket. Och det snöar sådär jobbigt att det åker ner innanför halsduken om man inte går pingvingången. Och det måste man även göra av den anledningen att det är jättejättehalt på vägarna. Perfekt läge, det fryser på under natten, och sen blir det lite lite varmare och så börjar det snöa. Lömskt som fan. Pingvinoscar höll på att falla säkert femton gånger under den tiominuterspromenad som krävdes för att ta sig fram till gymmet. Men man är ju skillad som en ninja och lyckas parera samtliga potentiella missöden. Efter ha gått hem och konstaterat att det kanske var en dum idé att raka av sig allt värmande skägg så kan jag med stor säkerhet säga att jag inte tänker ta mig till stan och köpa julklappar som jag planerat. Det får helt enkelt bli en annan dag. Undrar bara vilken dag. Kanske torsdag, då är jag ändå rätt nära stan. Eller så gör jag det, hemska tanke, på lördag. Kupolen. Sista lördagen innan jul. Vet inte riktigt om jag har någon lust med det. Men å andra sidan är det smidigare att inhandla julklapparna i Borlänge, för då slipper jag släpa med dem på tåget. Som om jag inte hade nog med grejer som ska med upp. Som sagt, dagens i-landsproblem.

It's after dark

I'm looking at the sky, I'm trying
Not to cry, coz' it's over
The're turning down the light
It's late now
Wave the last
Goodbye...

Coz it's after dark now
And Disneyland is closed
We've been served
Icecold beer
And Walt is our host

It's after dark now
And Disneyland is closed...
The party is over
The night is here
Let's bring out a toast...

2126

Läser artikeln vi ska redovisa på torsdag och funderar lite över hur vi ska lyckas prata i tio minuter om ett så pass obskyrt ämne som..öhm..ja.. Okej, jag vet inte riktigt än vad texten handlar om, men det kan man ta reda på rätt enkelt. Läsa igen. Men inte nu. Nu känner jag för film, och pepparkakor.

bulle

Lyckas inte motstå mina cravings. Kalla det lussemys, med julmust, pepparkakor och nybakade nymicrade lussebullar. I like it. Nu ska jag bara hitta en bra film och sega ner mig totalt i soffan.

outfit.

Förslag kom under gårdagen om att man kanske skulle lägga upp bilder på dagens outfit, detta för att det är vad folk som bloggar gör. Men jag tänker bespara alla inblandade från detta, och istället bara berätta att dagens outfit är gårdagens t-shirt och ett par slitna svarta mysbyxor. Och ett par ännu mer slitna mystofflor. Då vet ni.

"Vet du vad de som lägger upp bilder på dagens outfit i sin blogg kallas?"
"Nä."
"Outfittor."

nieve

Snöar gör det. Det är bra antar jag, då det ändå är Lucia. Då kanske man kan vänta sig lite vita flingor från skyn. Fast det verkar gå i vågor för nu slutade det visst, eller åtminstone avtog väldigt radikalt. Det var väldigt trevligt igår, apropå något helt annat, två filmer sågs. Först The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford, som var väldigt, väldigt lång och seg. Men snygg som fan, och bra skådespel, men 160 minuter var verkligen i längsta laget. Sen The Hangover, som jag velat se om ända sen jag gick ut från biosalongen i somras. Klockren komedi. Idag ska det inte hända nånting har jag bestämt, förutom att läsa en liten artikel om språkpsykologi, men förutom det så blir det en väldigt lugn och skön dag. Nu började det snöa igen, och mörkret lägger sig över Flogsta..
Är det förresten någon som vill ha en Spotify-invite? Har några stycken (4) på lager, så säg till om ni är intresserade så fixar jag det.

flourbale?

Jag har en mild form av huvudvärk at the moment. Om det beror på för mycket alkohol/fel blandning av alkohol eller mitt antagligen hysteriska headbangande på ÖG igår låter jag vara osagt. Men ont gör det. Ipren är din vän. Ipred är det inte. Har mest slökollat på Californication idag. Förutom de stunder då jag kollat på innebandyfinalen mellan Sverige och Schweiz. Det som är kul med innebandy är att det går snabbt som fan och är en allmänt kul tv-sport. Det som inte är kul med innebandy (i synnerhet dam-vm) är att det är så förbannat förutsägbart. Sverige är helt enkelt för överlägsna. Fast det är ju i sin tur kul, då Sverige vinnner. Bra paradox. Nu ska jag börja göra mig i ordning. Fick samtal nyss med förfrågan om pizza, och det lät mycket trevligt i mina öron, då slipper jag besöka mitt kök som i vanlig ordning ser ut som sju svåra år. Efter pizza blir det film i grannhuset med trevligt sällskap. Kan vi bara bestämma oss för vilken film vi ska se så blir det en bra kväll.

underground

Undrar varför alla dansgolv alltid går igång på Seven Nation Army? Och en ännu viktigare fråga, undrar hur många procent av de som går igång på Seven Nation Army det är som vet exempelvis vilka som gjort låten, hur texten går eller vad den heter? Har undergroundat på ÖG ikväll. Det var mycket kul, bra musik och bra folk och mycket röj. Det var härligt. Mer sånt. Nu sova.

happiness.

Iron Maiden och Mötley Crüe till Sonispehere! Kent till Peace&Love! Kan väl säga som så att den här dagen börjat jävligt bra, och om jag inte hade så ont i armen redan skulle jag be någon nypa mig i den för att kolla så att jag inte drömde. Har haft en natt fylld med feberdrömmar och jag har ömsom skakat av köld och ömsom slängt av mig täcket för att det varit för varmt. Men nu mår jag fint igen, knappt ingen feber och armen känns nästan som vanligt igen. Skumt det där med vaccin.

http://sonispherefestivals.com/

Gillar skarpt att Sonisphere är på gång igen. 7 augusti i Stockholm. Inga band släppta än till Sverige-festivalen men både Iron Maiden och Metallica är klara för England respektive Polen. Vågar man hoppas på båda banden i Sverige..?Fast om jag bara får välja ett så blir det Maiden, fast om de inte kommer till Sonisphere kommer de antagligen ha en egen arenaspelning under sommaren istället. Hum. Jag fortsätter hoppas på båda. Andra trevliga band som är klara för England och Polen är Rammstein, Mötley Crüe, Slayer, Anthrax, Alice Cooper och The Cult. För att nämna några.

vaccinación

Sprutan är tagen, och vaccinfluensan är på ingång. Närå, skämt åsido..Men det värker lite i armen iaf, men det ska tydligen vara normalt. Tror det kommer gå över om några dagar. Hoppas.

tisdag

Blev ett besök på gymmet i förmiddags där framför allt magen fick veta att den levde, känns okej nu men jag gissar på grov träningsvärk imorgon. Nu borde jag egentligen tvätta kläder men jag känner att jag varken har ork eller lust med det, roar mig hellre här med att läsa bloggar och lyssna på Foo Fighters. Det funkar det med. Hade en trevlig och produktiv natt igår, bestämde mig för att lära mig lite ryska, och det gjorde jag. Så nu kan jag typ alfabetet och räkna till tio. Kan kanske vara bra att kunna, nån gång i livet. Om inte annat så är ju onödigt vetande bland det roligaste som finns.

0141

Nyligen hemkommen från det som enligt ansiktsboken beskrevs som "adventsglöggprefödelsedagsmys", och det kan man väl säga att det var också. Andra advent, med ljus och grejer. Glögg, svag och stark och blandade smaker. Prefödelsedag, för Ida, som fyller år om ett par veckor. Presenter och grejer, bland annat ett språkspel (såklart). Och mys. Mycket, mycket mys.

"Vad gör ungdomar när de myser nuförtiden?"
"Kollar Youtube.."

Imorgon är det dags för die Schule otra vez, fast det är bara två veckor kvar innan man får åka hem. Biljetterna är bokade, fredag den 18:e klockan 19.00 går det bra att hämta mig på stationen i Borlänge. Okej mamma och pappa? Bra.

someday i'll be saturday night

En säsong av The Big Bang Theory på strax över 24 timmar. Inklusive sömn. Way to go eller nåt. Nu sitter jag och försöker göra mig redo för lite förfest i tvåan (hus två..) innan det blir lite klubbning på V-dala. Har absolut ingen aning om vilka som spelar eller om det är värt vad det nu kanske kan komma att kosta. Fast det brukar iofs vara gratis på V-dala, och rätt skoj. Så det blir bra.

1702

Fredag. Helg. Dega ner sig i soffan och kolla på en hel säsong av The Big Bang Theory? Jatack, det går bra. Fast jag har ju faktiskt till mitt försvar varit på gymmet idag, så jag får bara vara.

my hero.

December är närvarande. I högsta grad. Det har varit rätt kallt de senaste dagarna, eller i alla fall kallare än vad jag vant mig vid efter en höst som inte direkt innehåll många minusgrader. Och det är lite mysigt, när de regnblöta gräsytorna fryser till och det blir frost. Sånt är lite fint ändå. Men nu låter det som smatter utanför mitt fönster, det känns inte okej om det ska bli regn. Men det ska det givetvis, i alla fall under nästa vecka. I helgen ska det bara bli lite varmare säger min allsmäktiga väderguru www.yr.no.
Okej, nåt roligare då? Jo, min nya HTC Hero kom med posten idag, känns verkligen som en jättedyr (och snygg! snygg som fan är den) leksak så här långt, jag fattar typ ingenting. Men det ger nog med sig och jag kommer troligen ha mycket bra användning för den.

Gratiae veritas naturae.

Jag gillar det faktum att det går bra för Modo i Elitserien nu. Jag gillar även det faktum att det snart är dags att åka hem och fira jul (och slita hund på jobbet, men det är en annan femma). Men mest gillar jag det faktum att jag beställt en ny telefon som borde dyka upp inom de närmaste dagarna.
Rubriken då? Det är Uppsala Universitets motto, Gratiae veritas naturae. Betyder ord för ord typ "Tacksamhet, sanning, natur", men jag är för dålig på latinsk grammatik för att fatta vad det egentligen betyder. Hilfe?

RSS 2.0