debatt

Har kollat partiledardebatt. Stör mig på Peter "Jag talar så högt jag kan så kanske någon lyssnar på mig" Eriksson och Lars "Jag talar så långsamt det bara går för att dra ut på tiden" Ohly. Sahlin stör jag mig bara på rent allmänt, alltid. Orkar egentligen inte bry mig om vad de säger, svensk partipolitik är bara ett himla kacklande fram och tillbaka med den underförstådda meningen "Vi har rätt, ni har fel". Kommer bli ett kul valår.

"I can see my house from my house!"

Godmorgon. Idag ska det hända saker. Rummet som ser ut som skit ska bli ett rum nedtryckt i ett antal kartonger och säckar. Flyttpackning is on! Äntligen. Inatt hände det saker också, inte några överdrivet speciella saker, mer än att det var NHL på tv. Och NHL är kul. Mycket kul. Speciellt när laget som ligger under med 2-3 får ett skott i stolpen med en minut kvar. Synd bara att det råkade vara det laget man håller på. Men men, kul ändå, och nu har jag sovit bort halva dagen så nu får det börja hända saker.

morrn

Tentan är lagd till handlingarna. Den gick asbra. Och med asbra menar jag att jag klarade den. Så, då behöver jag inte bry mig mer om den. Nu ska jag sova en stund, för det gick i vanlig ordning inte alls bra med det inatt. Aldrig natten innan en tenta tydligen. Fick väl kanske tre timmars sömn i alla fall, vilket var tillräckligt för att jag skulle kunna fungera som en relativt normal människa. Ikväll visar de NHL på tv6. Coyotes-Rangers. Och det får man fan inte missa. Eller ikväll förresten. Fem över två på natten typ.

mystiska nattsamtal.

Läskigt, lämnar telefonen obevakad i fem minuter och när jag återkommer har jag ett missat samtal från ett nummer med galet många siffror. Knappast ett svenskt nummer. Men inte så att jag kände igen landsnumret heller. Googlar lite och upptäcker att någon ringt mig från ett Irakiskt nummer. Irakiskt. Jag blir lite rädd. Det kanske är al-Qaida som vill rekrytera mig. Detta är straffet för att jag har syndat mot koranens lagar. Nämen allvarligt, om nån har en länk till irakiska eniro skulle jag bli tacksam..

llave

Istället för att skriva ett segt och tråkigt inlägg om min tenta-ångest väljer jag att skriva om det bra som händer just nu. Fick nycklarna till lägenheten, och den var ungefär så bra som jag väntat mig. Lite saker som behöver åtgärdas, tapetsering och grejer, men det står ju hyresvärden för, så det är inte min huvudvärk. Så på måndag är det dags. No more korridorsliv liksom. Yay.

iPad

Bara namnet gör ju att man blir lite intresserad. Visst, det låter som att nån försöker säga iPod, fast med någon form av talfel eller skum Boston-dialekt. Men iaf så verkar det vara en sjukt coolt ny typ av äpple som de odlat fram där borta i staterna. Vill ha, men å andra sidan vill jag ha allt nytt häftigt som kommer, så jag kommer nog inte investera i en sån. Men nu blev jag sugen på äpple, och det var ju inte alls meningen.

uscha

Jag pubrundade igår, idag mår jag därefter. Försöker plugga inför lördagens omtenta. Det går sjukt segt, får liksom inget grepp över ämnet, så istället för att råplugga som tanken är kör jag lite omväxlande facebook/plugg. Bra deal. Eller kanske inte. Fan, komigennu.

australia day

Uuh, blev inte mycket till festande. Jag tog det chill på rummet istället och tänkte lägga mig tidigt så jag skulle kunna sova ut riktigt utan att sova bort hela dygnet. Om ni nu kollar på klockslagen när detta inlägg skrivs så ser ni att det gick sådär. Somnade runt elva, det var duktigt och nåt jag inte gjort på ett bra tag. Fast sen vaknade jag vid tolv och hade ont i halsen och knarkiga drömmar om NHL 09. Måste verkligen sluta spela det där spelet. Kunde inte somna om, så jag drog igång Matrix Reloaded som jag började kolla på förra veckan och såg klart den. Sen var jag lite hungrig så jag gick ut i köket och tog mig lite flingor. Det var gott. Fick sällskap av efterfestarvänner från korridoren, och vi har suttit och snackat strunt och ätit pommes frites fram tills nu typ. Det var kul. Jag kan fortfarande höra dem där ute, jag som trodde att de skulle sova. Aja, lycka till med att komma upp tio imorgon.

pride

Jag är en otroligt begåvad människa. Så otroligt begåvad att ni vanliga inte riktigt fattar begreppen här. Otroligt begåvad. Det visade jag om inte annat idag när jag skulle cykla hem från Parken. För att göra en lång historia kort så är kombinationen nedförsbacke, högersväng och dödlig isfläck ingen direkt höjdare att utföra acceleration på. Jag överlevde, tog emot mig med hakan av någon anledning men det gick bra. Cykeln mådde lite bakvänt efteråt, men efter lite pillande så var den som ny igen. Vad som däremot tog en stor smäll var min värdighet, eller den lilla jag hade. Suck.
I korridoren så är det på gång att ställas till med fest. Det är Australia Day, det vill säga Australiens nationaldag, och jag har iaf minst en snubbe från down under som granne. De har tänt eld i en tunna och ska ha BBQ, jag är lite småsugen på att vara med, men jag har ingen ork överhuvudtaget efter sju timmars fysisk och mental närvaro i skolan idag. Vifårsehurdetblirnuskajaggånerochhandlamat.

natt

Tre-de-grejen var ingen större höjdare, och nu undrar jag hur jag får återbetalning av mina 150 kronor..
Imorgon ska jag vara jätteduktig och först ha föreläsningar mellan tio och två, för att sedan sitta kvar av egen fri vilja och plugga psykolingvistik tills jag avlider. Sen ska jag vara ytterligare lite duktig och handla mat. Är inne på sista mjölken nu, och det känns aldrig bra när det händer. Vill alltid ha en extra mjölk-buffert i närheten, så jag vet att det alltid finns mjölk. Men nu gör det inte det. Fcuk. Nu väntar sängen. Kthxbye.

tre-de

Börjar tagga till inför bioaftonen, Avatar ska ses för den andra gången i ordningen. I 3D den här gången för att vi är så coola. Mest för att jag vill se om det är nån större skillnad mellan 3D och icke-3D, men också för att den var galet snygg första gången jag såg den och jag ser gärna en estetiskt tilltalande film just nu, då kan man drömma sig bort från januarimörkret. Det gjorde jag natten till igår, drömde att det var sommar, typ juli. Jag var nog dessutom i Barcelona och det var jättevarmt. Sen vaknade jag och blev bitter. Jag är fortfarande bitter.

dinero

Har varit duktig ikväll och tvättat och haft mig. Jag och Adam har hängt typ hela kvällen och kollat 70's show och spelat NHL. Det är skoj. En annan grej som också är skoj är lönen jag fått. Knappt 7000 rena, fina donken-pengar rätt in på kontot. Det i kombination med mycket CSN-pengar makes Oscar a happy boy. Och det ska jag fira med den mest uppstressade veckan på mycket, mycket länge. Det ska bli askul.

Do it!

Följ min blogg med bloglovin

brunch

Har precis vaknat upp efter post-brunchkoman. Gick upp alldeles för jättetidigt med tanke på gårdagens strapatser (som för övrigt var väldigt trevliga) för att möta upp mina goa språkvetarvänner på Göteborgs Nation. Det var som sagt brunch som stod på schemat. Helt okej brunch dessutom. Höjdpunkten var väl som vanligt våfflorna (mm, alltid dessa underbara, härliga våfflor). Gillade även deras fruktsallad, även om de kunde varierat sig lite mer än att ha 80% ananas. Mätt blev jag i alla fall, och det var trevligt. Kul överraskning när jag skulle besöka toaletten och fann att den låsbara dörren var borttagen och stod lutad mot en vägg. Kändes mindre säkert att utföra behoven där..
Nu ska jag börja bli produktiv igen, grammatik ska pluggas, språkpsykologiboken ska dammas av (fan) och så ska jag eventuellt ta mig en liten promenad. Borde tvätta också, kanske är lika bra att ta hand om det med? När jag ändå håller på och duktigar mig. En vecka plus en dag kvar. Yay.

länk

Okej, är det nu det är dags att tagga till? Lite förfest och lite Velvet. Snart dags att duscha sig och äta lite mat. Sen är det fest på hög nivå. Hoppas vi. Spåren efter gårdagens fest hade inte lagt sig när jag gick upp idag, jag vet inget bättre ord att beskriva köket på än en krigszon. Det känns väl lite sådär, men orka bry sig. På ettan visar de en repris av OS-finalen från 2006 mellan Sverige och Finland, har väl redan berättat om hur det gick till när vi såg den finalen? Jo, det har jag, här: http://skrwt.blogg.se/2009/february/utkast-kul-med.html Oj, första gången jag fick en ursäkt att länka till min egen blogg. Detta är en stor stund. Och det tog bara knappt ett år att göra det. Coolt.

**

Nu verkar festen ha avtagit, eller så har jag vant mig vid ljudet så att det assimileras in i mina hörselgångar. Typ. Så dår kanske man kan fundera på viktigare saker. Som att sova. Eller som att jag har en omtenta att göra nästa lördag. Piss! Skit! Fan! Har inte tid med sånt. Fast jag visste ju redan att det skulle bli omtenta, så det kom inte direkt som en överraskning. Men som sagt, jag hade mycket bättre saker jag kunde ha gjort nästa vecka och i helgen. Nu blir det nog att jag får prioritera om en del. Men det får bli sen, jag har redan skitit i mitt löfte till mig själv att lägga mig tidigt och få en okej dygnsrytm igen. Känns inte riktigt okej, att sitta uppe till minst halv tre och spela NHL som faktiskt börjar bli lite tråkigt, men som sagt. Beroende.

fest

Midnatt råder, tyst det är i husen. Alla sova, släckta äro ljusen. Ha! Den som skrev den visan har fan i mig inte varit i Flogsta en fredagkväll. Korridorsfest råder. Två våningar ner. Och vad det låter som, även i min korridor för närvarande. Om jag närmar mig min dörr kan jag känna spritlukten. Jag känner mig rysligt nöjd över att jag inte är hungrig eller nånting för närvarande, för ut går jag inte förrän i morgon när röken lagt sig. Röken ja, när jag kom in i korridoren möttes jag av ett moln av rök. Och det var verkligen inte vanlig cigarettrök. Sa jag att det ska bli skönt att flytta? Tillsvidare kan jag väl fortsätta knyta händerna i byxfickorna och gnälla genom att skriva blogg.

kids.

Det var givet. Åker man ned för en isbacke med hjälp av en sopsäck kommer någon att få ont. Och det råkade bli jag, bakhuvud och vissa andra delar som kan beskrivas som mer vitala. Men det var kul, det tyckte även kidsen som hade attityd mot oss stora barn. Det hade jag aldrig vågat ha när jag var typ sju. Då åkte man ju ner i en snödriva om man ens kollade på barn som var äldre än en själv. Det har tydligen skett en attitydförändring de senaste femton åren märker jag.

modd

Det finns få underlag i världen som är så pass sega och jobbiga att cykla på som snömodd. Ett konstant slirande fram och tillbaka över cykelbanan där man måste parera precis hela tiden. Man lär ju knappast se nykter ut när man vinglar fram. Och inte blir det bättre när man ska in i rondeller och svänga och ha sig bland bilarna som i vanlig ordning inte uppskattar cyklister. Konstant näradödenupplevelse. Har typ börjat på riktigt idag. Föreläsning i Kultur & Samhälle, bara lite introduktion om kursen och så, men det verkar som en okej halvslapp kurs. Var lite ovant att höra spanska talas av en native speaker igen, men man vänjer sig antar jag.

hero

Har sett The Matrix ikväll. Den är fortfarande bra, såhär strax över decenniet senare. Men det märks att den börjar bli gammal. Kolla på telefonerna och datorerna de använder så förstår du. Och så vill jag säga att Keanu Reeves är sjukt torr. Inte bara i The Matrix, utan i alla filmer han någonsin medverkat i. Då fick det sagt, det oväsentliga. Det väsentliga med det här efter 0200-inlägget är att jag fick lite sug att bli en superhjälte. Det vore coolt, kanske lite tröttsamt, men coolheten väger upp. Så därför hade jag till hösten tänkt söka kursen Sy din egen spandexdräkt, 15 hp. Efter den är jag på god väg till fullständig superhjältning. Några års praktik på det så bli det asbra.

lista på betydelsefulla låtar under 2009.

Wow, en rubrik som faktiskt sammanfattar inlägget på ett kort och informativt sätt.

En grej som jag tänkt skriva ett tag men som inte riktigt blivit av av diverse anledningar, typ lathet, är en liten lista. Det var ett tag sen jag skrev listor här. Men ingen vanlig blogg-lista med femhundra totalt oviktiga frågor som man ändå svarar seriöst och eftertänksamt på bara för att. Utan listan är..

10 låtar som betytt mest för mig under 2009.
Låtarna behöver inte ha kommit under 2009, utan det är bara låtar som jag har haft bra associationer till under det gångna året.

Kids - MGMT
Detta är egentligen på gränsen till mitt musiksmaksspektra, men den gör mig fett pepp, den har spelats på samtliga klubbar jag varit på under hösten. Och detta i princip jämt som sista låt. Pepp!

Rise Against - Hero of War
Mycket för att texten är så finhemsk, den påminner mig lite om lumpen, lite om de dokumentärer man sett om Irakkriget.

Mötley Crüe - Don't go away mad (just go away)
25:e juni. Peace & Love - första kvällen. Vince Neil kliver ut med en akustisk gitarr och drar igång denna favorit från Dr. Feelgood, vita stora ballonger över publikhavet. Mäktigt.

Metallica - Battery
Egentligen vill jag nog skriva hela öppningen av Sonisphere-konserten med Ecstasy of Gold, Battery, Creeping Death och Fuel. Men Battery talade till mig hela sensommaren. Och så var den en utmaning på Guitar Hero..

Billy Idol - John Wayne
Precis ett år sen. Slutet av januari. Bandit 106,3 spelade den typ jämt och jag fastnade. En fett associerad låt.

Kent - Idioter
Inget man hör ute på klubbarna. Man frågar sig varför. En mäktig låt som bara suttit där hela hösten.

Cidinho & Doca - Rap das armas
Okej, första gången jag hörde den avskydde jag den. Likaså trettonde gången. Men den växte och blev Låten med stort L på vår Riga-kryssning.

Håkan Hellström - För en lång lång tid
Liksom Kids en typ av låt man blir pepp av. Har spelats på varje förfest och utgång hela hösten. Och icke att förglömma konserterna på Peace & Love och Gröna Lund.

Itchy Daze - Monster
Mest spelade låten på Bandit under året? Kanske, och jag fastnade. Grym ballad och sjunga i dusch-låten nummer ett.

Jimmy Eat World - The Middle
Kanske mer hösten 2008, men grymt associerad till alla Guitar Hero-kvällar/nätter/förfester i min gamla lägenhet. Grym bilåkarlåt.

Fail.

Underbara morgon, älskar att vakna alldeles för tidigt och försöka tillverka någon form av ätbar frukost i ett halvsovande tillstånd. Då går det ungefär som i morse. Lyckades iofs ganska bra med gröten tror jag. Det är inte så svårt, havregryn, vatten och lite salt, tre minuter i mikron. DET klarade jag av. Vad jag däremot inte klarade av var att bära in tallriken till mitt rum, en promenad på cirka sju meter. För jag skulle ju försöka vara duktig och stänga dörren efter mig samtidigt som jag höll i tallriken. För att göra en kort historia lite kortare så har jag numer ingen tallrik och jag fick börja om från scratch. Synd på en så pass fin gröt. :(

töntarna.

Heh, min vara duktig-dag började chill vid tolv då jag efter tre sekunders betänketid beslutade mig för att jag inte var sugen på gymmet. Så istället sov jag en och en halv timme till, frukost strax före två, woho. Men jag var faktiskt lite duktig för jag har dammsugit och plockat i ordning i typ hela rummet. Så nu ser det respektabelt ut. Annars har det inte hänt mycket, hängt på Facebook och skrattat åt kvalitetshumor signerat Flashback. Nu ska jag umgås med Fisk.

-.-

Jag vet inte, spelar NHL 09 för fullt igen. Det går i perioder det där. Ena kvällen kan man sitta fem-sex timmar i sträck och verkligen bara spela, spela, spela, medan man nästa kväll istället får det att se ut som att man har någon form av liv. Imorgon ska jag nog istället vara lite duktig och göra någonting av kvällen, typ ringa nån och säga "hej, komma över och spela NHL?" Dessutom borde jag repetera lite spanska inför onsdagens diagnostiska prov. Där ser man.

lunes.

Måndag, ny vecka och jag har varit jätteduktig. Typ. Nya terminen har börjat och jag har registrerat mig och är jättepepp på spansk grammatik och fonetik och allting sånt. Sa även upp rummet idag, lite kul att de inte ens kollade leg eller nånting, jag kunde lika gärna sagt upp någon annans rum bara jag haft uppgifterna. Aja, ärlig som man är gjorde jag inte det, utan mitt eget rum är inte längre mitt om två månader. Men det känns bara underbart bra, fortfarande. Har ingen lust att stanna i den här sunk-korridoren längre än nödvändigt.
Lite kurslitteratur har också införskaffats, en grammatikbok med tillhörande övningar för strax under sjuhundra kronor. Fett värt, nu ska jag försöka låta kontokortet vila fram till den 25:e.

Baile Átha Cliath

Fem veckor senare kommer uppdateringen som i några få stödord ska beskriva hur Dublin var.

regn  - emobracelet - guinness - labels -
Bonos hus - time trial - kolla åt fel håll innan man går över vägen -
"Durren är murk!" - KIP - paraplyrape -
Space Invaders-trafikljus - galet billigt hostel -
fish and chips - leprechauns - livemusik


Typ så.


leprechaun.

Go n-ithe an cat thú is go n-ithe an diabhal an cat!*

Istället för att sova som jag verkligen borde men inte kan sitter jag uppe och leker NHL-stjärna på mitt xbox. Det är också kul, men jag ska upp om typ fyra timmar. Mindre bra, men skyll dig själv när du sover till halv tre.. Hum, lite resfeber lider jag kanske av, har kollat igenom väskan tre gånger nu så att jag är säker på att jag inte glömt något viktigt. Och det har jag fortfarande inte gjort, inte heller efter fjärde gången. Och nu verkar det som att flygplatsen i Dublin fungerar som det ska, och det kan ju i sin tur innebära att det överdrivet kassa vädret gått över. Det känns bra, och det ska bli en kul resa. Som fan. För det har vi bestämt. Och jag ska hitta minst en leprechaun. Och dricka guinness. Känns som två rimliga mål för en tredygns-resa.

*Må katten äta dig, och må katten bli uppäten av djävulen!

Irländsk svordom..bra grej.

el dublino.

"I Irland stängdes flygplatsen i Dublin efter nytt snöfall. Ön upplever den värsta vintern sedan 1963. Alla irländska låg- och mellanstadieskolor ska hållas stängda till på torsdag. Minusgrader råder i hela Irland och tät dimma i många områden förvärrade trafikläget."

Känns ju galet bra. Men fan, iväg ska vi. Imorgon smäller det. Pepp!

piso nuevo.

Jag är glad. Mycket glad till och med. För jag ska flytta. Woho. Första februari rör jag mig mot Flogstavägen 59. Helt fel håll från stan men det spelar absolut ingen roll så länge jag slipper bo i korridor. Blir mycket billigare hyra dessutom, 5600 i månaden delat på tre, jämfört med de 3040 jag betalar nu. Det blir bra, det blir det verkligen.

tolv timmar.

Klockan är orimligt mycket. Kvällen har tillbringats mestadels hemma hos Pontus, tv-spel har spelats och film har kollats och tacos har ätits. Har haft en trevlig kväll och det kändes som en bra sista-kvällen-i-borlänge-kväll. Pluggat har jag inte gjort, däremot jobbat fem timmar, med dubbel lön. Sånt gillas verkligen. Om ganska precis tolv timmar går tåget ner, jag längtar inte efter att släpa stor otymplig väska på bussar och tåg, men det ska bli skönt att få komma hem till mitt lilla krypin igen. Nu ska det sovas, för ögonlocken börjar bli riktigt, riktigt tunga just nu..

upp? ner?

Oj, nu blev klockan farligt mycket, är lite sugen på att sitta uppe ett par timmar till och kolla på finalen mellan Canada och USA, men jag tror nog jag går och lägger mig istället. Har precis kollat på Upp (den där nya från Pixar) med lillebror, och den var helt okej, sådär lagom underhållande som man kan vänta sig av en Pixar-film, även om de har gjort mycket bättre grejer, typ Finding Nemo eller Wall-E.

minus whatthefuck grader kallt.

Det är tydligen vinter. Minus tjugofyra nu, och det lär inte bli varmare under natten. Så skönt då att man sitter inomhus, myskläder och mystofflor är påtagna, vedspisen i köket har varit igång sen halv sex ikväll vilket leder till att vi har en motsvarande temperatur inne, fast plus då. Men det fattade ni. Om tio minuter börjar bronsmatchen i hockey-vm, Sverige-Schweiz, egentligen har jag ingen lust att se den då den inte betyder någonting, men det är alltid kul att se juniorlandslaget spela. Det är trevligare på nåt vis, mer fart, typ.

back!

Eftersom det är så otroligt tråkigt att plugga tar jag en längre paus från Einarsson och Fields genomsega litteratur och skriver en egen, ännu mer genomseg och meningslös text. Åker tillbaka till Uppsala om två dagar, visste att det skulle kännas såhär, två och en halv vecka har gått galet snabbt och jag har i princip bara jobbat (och tjänat pengar, hell yeah!). Fram tills nu då, då jag istället nästan tagit tag i mig själv och börjat plugga. Dock har jag haft kul här hemma, träffat och umgåtts med många gamla vänner, men någonstans ligger känslan där bak, det är inte här jag ska vara, jag trivs inte i Borlänge. Längtar tillbaka till Uppsala, inte till den i mina tankar ständigt återkommande tentan, utan stan, nationerna, spelningarna, kaféerna, flogstavrålen, språkvetarna. Aja, fuck shit, har jag inte kommit längre än så här på en halvtimme är det ingen idé att jag försöker vara mer konstruktiv, bloggtorkan sätter sina spår på det konstruktiva sinnet. Signing off.

RSS 2.0