curling?

Lördag och tråkväder utomhus. Jag kommer inte röra mig många millimeter idag, de visar OS-repriser från natten. Guld blev det visst. I curling.. Det hade ju varit intressant och rörande om det hade varit någon annan sport än just curling. För att citera Weird Al Yankovic i låten Canadian Idiot; "They treat curling just like it's a real sport"

pessimisten.

Fredag, kvicksilvret har vågat sig över noll och folk talar om vår. Optimister.. Jag ser bara dimma och ett litet lätt duggregn, slaskmoddiga och livsfarligt hala cykelvägar och ännu mer förkylning. Pessimisten har talat. Jag var och såg kent igår, kan vara därför...

Hockey! del två.

Onsdag, kvartsfinalafton/natt/morgon i OS. Det känns inte helt galet med en uppesittarkväll från nio till nio. Tolv timmar hockey. Och inte vilken hockey som helst, utan vad sägs om USA-Schweiz, Kanada-Ryssland, Finland-Tjeckien och Sverige-Slovakien? Jag vet att jag kommer hålla mig vaken.
Semifinaltips: USA-Finland och Kanada-Sverige.

update..

..så att ni vet att jag lever.
Händer inte speciellt mycket, har skaffat kortare hår och kollat OS. Och köpt biljett till Peace & Love. Två dagar kvar till Kent i Stockholm by the way, dags att börja tagga till. Hoppas tågen går som de ska..

lejonmos.

Hockeymorgonen gick precis så bra som jag hoppats på. Kanske till och med lite bättre än vad jag innerst inne vågade tro på. Antingen var Finland riktigt dåliga och tama, eller så var det Sverige som var så pass bra att de klarade av att neutralisera de gamla lejonen på ett mycket effektivt sätt. Och med Henrik Lundqvist i målet är man ju knappt nervös, även när Finland spelar 5 mot 3 i två minuter. Så nu peppar vi inför Slovakien (tror inte på Norge) på onsdag natt. Känns bra detta, känns riktigt bra.

Något som inte känns fullt så bra är vädret, som man alltid har rätt att klaga på när man bor där man bor. Minus 450 grader måste det vara, lite tur är det nog att man inte direkt behöver ta sig utanför dörren idag.

Hockey!

Fem timmar kvar, uppesittarkväll modell deluxe. Ryssland slog Tjeckien i en grymt bra match tidigare ikväll, nu väntar jag på en ännu grymmare match mellan Kanada och USA följt av en två-timmars powernap innan det är dags för Matchen med stort M. Sverige-Finland. På något sätt känns det ännu mer spännande nu då en av samborna har sin allegiance till det onda landet i öst. Men det kommer bli en mysig och kul morgon hoppas jag på, bättre frukost-tv är nog svårt att hitta. Hur som helst, om 35 minuter börjar nästa match, och jag är galet nöjd över att jag har leftover-pizza i kylskåpet. Pizza och hockey, blir väl inte bättre?

telefonterror.

Det vibrerar i fickan. Jag tror att det är någon vänlig själ som känner för att prata lite eller kanske hitta på något. Tar upp luren, blir väldigt besviken när jag inser att det är terroristerna på Radiotjänst som vill fråga om jag kanske ändå har en tv och kanske ändå borde betala straffskatt. Jag råkar då ligga steget före och har deras nummer inlagt som "Svara inte", låter det ringa färdigt och funderar över vilka det är som sitter uppe i Kirunamörkret och jobbar klockan fem på en söndageftermiddag. Jag trodde de stackarna hade vanliga kontorstider. Men tydligen inte..

dagen efter

Kul fest igår, idag mår man som man förtjänar, minst sagt. Har legat som ett slafskolli i soffan hela eftermiddagen och växlat mellan dvala och hockeyrepriser från gårdagen. Egentligen hade jag nog velat gå ut på V-Dala ikväll och dansa loss lite till pojken med häst-prefixet och äta ljummen falafel för överpris. Men jag sjukanmäler mig. Bakfull. Blir en soffkväll med samborna istället. Hockey och pizza for the win.
Gårdagen då? Hade riktigt kul, förkylningen ignorerades på ett effektivt sätt. Goda drinkar dracks och snabbare än du kan stava till karatefylla var vår flaska tom. Timmarna sprang förbi, rätt som det var var klockan halv fyra och folk hade droppat av. Några tappra själar roade sig med guitar hero. Chipsskålarna var tomma. Borden var överfulla med plastmuggar och ölflaskor. Någon hade högläsning ur mormons bok som vi fick som en inflyttningsgåva. Bilder blev tagna, utan någon speciell kvalitet på varken fokus eller motiv, ungefär som fyllebilder ska se ut. Intressant är det faktum att på de femtiotal bilder som blev tagna under kvällen är jag inte med på en enda. Men av bilderna att döma ser det ut som att folk har kul, trots bristen på sittplatser under aftonen.

fiesta.

Börjar tagga inför årets hetaste och bästaste inflyttningsfest, ignorerar förkylningen och ler åt vetskapen att det kommer bli en bra kväll. JD och cola och öl och chips och nötter och bra sällskap och härlig festmusik och underbar stämning. Och kom inte och säg att jag har för höga förväntningar...

2056

Försöker förklara för min kropp att det absolut inte är okej att vara sjuk just nu, då det om cirka 21 timmar kommer dra ihop sig för inflyttningsfest. Jag är på bättringsvägen, men helt kry kommer jag antagligen inte bli förrän i april då det blivit lite varmare. Hade en nice muntlig presentation på spanskan idag, gick fram och sa det jag skulle säga på typ två mi nuter. Det gick bra, hann knappt bli nervös. Fast eftersom det var på spanska hade jag ett färdigt manus, men snart kanske man vågar sig på att jobba med enbart stödord.
Igår hade vi hockeyvaka här hemma. Lite Finland-Vitryssland som sagt, lite Sverige-Kanada som inte var en trevlig historia. Efter 5-0 i första rundan bestämde vi oss för att kolla curling istället, det var mer intressant och givande. Sen då, Sverige-Tüskland, 2-0 och stundtals väldigt segt och tråkigt spel. Men man kanske inte ska vänta sig så värst mycket mer av första matchen i OS efter ett enda träningspass tillsammans. Hoppas på bättring imorgon mot Vitryssland och framför allt på måndag morgon då den viktigaste matchen spelas. Finland..

100217

Finland möter Vitryssland. Fisk glädjer sig åt att laget med det fula språket leder med 2-0 efter en period och jag väntar bara på att Tre Kronor ska krossa Tüskland. Vi snackar tyska och har det trevligt, nån säger Mein Teil och en annan associerar till könsorgan. Trevlig kväll. Mycket trevlig kväll.

mardi gras.

OS igen, nu känns det som att det börjar på riktigt riktigt. Hockey mellan USA och Schweiz. Och Ferry vinner guld i skidskytte, när de visar curling tycker vi att det är en riktig sop-sport. Semlor har ätits, ett par dessutom. Det får man göra när det är fettis-dag. Eller fet-tisdag. Beroende på hur man avstavar det. I morgon ska jag inte försova mig, funderar på att försöka sova nu och gå upp klockan sex och se Ryssland-Lettland på tv. Fast känner jag mig själv kommer det inte bli så..

whine

Jag har en sån där fantastiskt underbar dag idag, en sån där man bara längtar efter att råka ut för. Började igår kväll, då jag av olika anledningar fokuserade på fel saker och blev lite ledsen i ögat. Tur att jag hade fisk där som förstod vad jag gick igenom och var en riktigt bra roomie. Vi kollade på OS och lyssnade på kent och winnerbäck och hade det emo tillsammans. Sen fortsatte det idag med att jag försov mig, fullt ut. Vaknade strax innan ett och i och med att dagens enda föreläsning började vid tolv hade jag ingen lust att ta mig till skolan. Hysteriskt trevligt. Och som inte det vore nog så har jag dragit på mig en förkylning igen, rethosta, huvudvärk och alla andra vanliga symptom, precis i lagom tid tills seriösa månaden skulle börja med gym och grejer, och så underbart välplacerat med tanke på inflyttningsfesten på fredag. Men tills dess ska jag vara frisk. Så ja, summa summarum så har de senaste 24 timmarna inte varit helt okej, faktiskt de jobbigaste på bra länge, men jag antar att man får ha sina downs ibland, och i och med att man har såna så ser man fram emot de stunderna där man har det lite bättre..

win!

OS-kväll. Kalla vinner guld och vi försöker palla oss igenom alla kalla ordvitsar om dålig valla. Soffläget är intaget, jag och fisk sitter med varsin laptop i knät och slökollar på störtlopp och läser bloggar och tidningar. Störtlopp är lite roligt, jag tänker alltid hur det skulle se ut om jag försökte mig på det. Det kommer inte att ske, men jag antar att jag skulle ramla in i ett träd och avlida. Eller liknande. För att tala om något trevligare så kan jag berätta om dagens kvällsmat, varma mackor med köttfärssås och grevéost. Win.

2345

Puckelpist på tv..det låter ju som en idrott för kameler. Hursomhelst mer underhållande än damhockey. Kanada vann med 18-0 igår och tidigare ikväll vann USA med 12-1. Det kallar jag kul tv-sport det. Men kamelpuckeln är lite skoj att titta på, de flyger fram och gör häftiga grejer i luften, men jag kan ändå i princip bara fokusera på skaderisken för knäna. Nej, OS börjar inte på riktigt förrän natten till torsdag då Tre Kronor börjar. Visst kollar jag gärna när skidskyttarna och längdåkarna jagar medaljer men det är bara hockeylaget som verkligen berör under vinter-OS.

14/2

Söndag eftermiddag, kollar på repriser från gårdagens OS-sändningar. De visar short track-stafett. Och jag fattar verkligen ingenting av den sporten, de snurrar runt med sina skridskor på en hockeyrink och byts av lite huller om buller känns det som. Men det kanske funkar för dem. Typ ensam hemma är jag också, Fisken har begett sig till Stockholm för att träffa en kompis och Adam lär inte komma upp förrän solen gått ner. Solen ja, den visar sig från sin bästa sida idag, himlen är blå och jag kollar över på huset bredvid och ser grannarna på högsta våningen som försöker få några sista minuter av sol innan den försvinner igen. Det ser verkligen skönt ut, och vore jag en hurtig och solkåt person så skulle jag gå ut och ta en promenad, men min nybryggda kopp kaffe med tillhörande kaka känns lite för lockande just nu. Dessutom har jag tydligen en del att skriva. Igår var det då mexikansk språkafton hos Camilla, även om det mest snackades norska av någon anledning. Tacos var gott och det var kul att skratta åt de patetiska försöken till dialekthumor i melodifestivalen. Sen slökollade vi på OS till klockan blev sent och skrattade oss fördärvade åt dåliga skämt och ännu sämre ordvitsar.

1651

Godmorgon, produktiva bakfylledagen är upon me. Har roat mig med att kolla på när Jonas och hans far byggt ihop en byrå/skrivbord från IKEA. Alltid lika kul med alla tusentals skruvar och träplugg och grejer. Det var kul på Underground igår, mycket folk och bra spelning. Kalas blev man också, kanske var därför som det kändes som att kvällen bara flög förbi. Kom hem runt två och däckade på soffan när jag zappade mellan OS-invigningen och Penguins-Rangers på sexan. Bra kväll. Ikväll kommer det också bli en bra kväll, tacokväll (Mexikansk språkafton) hos Camilla. Ta det lite lugnt och äta god mat med trevliga vänner. Sånt gillar vi.

pingvin

Imorgon är det Underground på ÖG, sist jag var där var det ett himla bra drag så jag hoppas verkligen på något liknande igen. Det blir skoj. Men först ska två timmars grammatikföreläsning klaras av imorgon. Det kommer gå, trots läraren med den mest enerverade rösten och attityden någonsin.

En grej jag gillar som jag råkar äga är min lilla pingvin. Tror jag fått (tagit) den från ett Happy Meal eller nåt, och den är jätterolig för att när man slår den lite lätt mot bordet låter den, antingen "U-hu" med ett sänkt tonläge eller "U-hu" med ett höjt tonläge. Det brukar jag kunna sitta och roa mig med långa stunder. Jag har inga vänner.

adicción

Nästa sak jag är beroende av är spansk musik. Funkar asbra att dra igång typ El canto del loco eller Héroes del silencio när man ska läsa om spansk 1500-talshistoria. Carlos Quinto for the win!

fråga.

Har utvecklat en ny typ av beroende. Eller en nygammal typ egentligen. Frågesporter på Internet. Denna gång är det iqballz.com jag hamnat på och fastnat för. Minns på den tiden jag hängde på IRC-kanalen #fragesport.nu eller vad den nu hette. Kunde sitta där i dagar bara för att komma först till 500 rätt och förlänga min e-penis något. Samma lika kommer det bli nu..

100210

Hur blev klockan så här mycket? Jo, tv-spel. Ägning av roomiesarna i NHL i vanlig ordning följt av en del Guitar Hero-spelande. Har verkligen saknat mitt platsttrumset, nu finns det plats att rocka loss på riktigt, hoppas bara att de som bor under oss är förstående människor. Fast de som bor längst ner spelar ju trumpet varje kväll mellan sju och åtta typ, så lite platsinstrument kan ju knappast skada.

martes

Istället för att läsa lite spanska texter kan man skriva lite blogg. Om hur jag har ockuperat titeln som lägenhetsmästare i NHL, om hur snickarna så överdrivet humant väckte oss klockan nio i går morse med en slagborr i väggen. Mys. Eller så kan man skriva om Rebecka som var jättesnäll nog att komma över med semlor i eftermiddags, det var trevligt. Och gott. Nej, tydligen fanns det inte så mycket att skriva om, så jag återgår helt enkelt till min bok, har sju sidor kvar att läsa ikväll, sen kan jag känna mig duktig.

pancakes. muchos pancakes.

Dagens bedrift; istället för att grädda fyra portioner pannkakor kan man grädda 16 portioner pannkakor. Och det tar lite tid. Fast man har två stekpannor. Men nu har jag pannkakor så det räcker en vecka i alla fall, trevligt det.

det var en gång en helg, sen blev det en helge.

Flytten gick fint som fasen igår, shoop-bang-shwosch sa det och så var mitt rum, vardagsrummet och Fiskrummet fyllt med saker som jag har tillbringat hela dagen idag med att försöka få på rätt ställen. Är snart klar. Eller inte. I alla fall, efter att ha fått in allt mitt i lägenheten skulle vi till IKEA, och eftersom jag inte hittar så bra i Uppsala (bilmässigt) tog vi helt enkelt E4:an. Problemet är bara att IKEA inte ligger vid E4:an. Men då var ju pappa smart nog att tycka att "IKEA är ju ett jättestort företag, klart de har skyltar från E4:an". Jag var tveksam, och när vi kom till en avfart som såg bra ut tänkte jag att vi skulle svänga där, och mycket riktigt - där inne bakom ett gäng träd låg det stora blåa huset. Så jag berättade det för far, som inte trodde mig och körde förbi avfarten. Som tur är fanns det en till avfart alldeles efteråt...inte. Vi fick vända en och en halv mil senare i Knivsta. Kul att se lite motorväg, alltid. Väl inne på IKEA har man ingen mobilmottagning, vilket jag svor lite över när det skulle skickas SMS. Köpte mig en fin, skön kontorsstol som jag kan tillbringa många timmar i utan att lida av det. Köpte även en taklampa att ha i hallen, mindre kul när vi kom hem och insåg att det inte följde med någon kontakt. Men ett besök på Ica idag löste det problemet.
Ikväll är det Superbowl, enda dagen på året som jag är någorlunda intresserad av amerikansk fotboll. Men det brukar vara kul att kolla på. Förra året blev det en riktig rysare som avgjordes i absolut sista minuten, det gillades verkligen klockan fyra på morgonen hemmavid. Hoppas på något liknande i år, men det verkar inte som att det blir det, baserat på de inför-artiklar som jag läst.

ud.

"The master of all humans, the person who has control of the world, and the coolest person in the planet."

Den definitionen får man om man söker på mitt namn på Urban Dictionary. Och det tar jag nog som en sanning...

100205

Jag ser mig själv som bäst på vissa saker. I alla fall är jag lägenhetsmästare på NHL 09 på Xbox, även om Adam lyckades besegra mig i en match så var jag totalt överlägsen honom i precis allting. Fast den titeln lär jag väl förlora efter lördag då Fischer flyttat in. Aja, får nöta lite single player då så man får upp sina skills. Just det, på lördag kommer mina skapare ner med alla mina grejer. Känns bra, är lite handikappad här hemma utan mikro och taklampor. Även fast avsaknaden av mikro inte är så farlig som jag fruktade, har fungerat relativt bra. Utom i tisdags morse då jag fick hjärnsläpp vid produktionen av gröt. Hällde upp allting i tallriken och ska precis till att ställa in den i mikron då jag inser faktum - jag har ingen mikro. Surt, sa OG och kokade upp gröten old school i en kastrull istället. Men jag måste bara påpeka faktum. Att bo i lägenhet är tusen gånger bättre än att bo i korridor. Allting känns bara så sjukt mycket bättre, och det bara efter tre dygn. Och när alla grejer (och fischer!) kommer på lördag blir det ännu mer positivt.

La vida está mejorando, cada día un poco más.

la vida

Livet har sin gång, även som nyinflyttad. I morse blev jag väckt av fastighetsskötaren som skulle hit vid nio och byta min sovrumsdörr. Jag kan ha haft en väldigt otrevlig och nyvaken ton när jag bad honom att fixa det och sen gå innan jag halvsekunden senare var medvetslös igen. Den fjärde och sista delkursen inleddes idag, den som känns som den mest avancerade, Text, vilket innebär att vi ska läsa en hel del litteratur samt skriva uppsatser och ha oss. Men det kommer nog blir kul, läraren är en äldre man som är fantastiskt lik Sean Connery, men bara om man kollar från en viss vinkel. Men ändå, med en Sean Connery-look-a-like som lärare kan det inte gå fel. ICA besöktes idag, och frihetskänslan var total när jag insåg att jag inte behövde fundera på hur mycket plats allting skulle ta på min lilla hylla i kylskåpet. Det var bara att fylla korgen och se nöjd ut. Mindre nöjd såg jag nog ut när jag bar hem alla tunga påsar, men det var det värt.

Och bara för att en vän skippade sin vanliga sångtext för att ersätta den med en smiley;


Y pienso - si no existes yo me muero, en mi cabeza vive un sueño, y se a echo realidad
Y quiero - contarle al mundo entero, que tu vida es lo que quiero, y que tu eres mi mitad
Y pienso..si no existes yo me muero, en mi cabeza vive un sueño, y se a echo realidad..
Y quiero..contarle al mundo entero, que tu vida es lo que quiero, y que tu eres mi
Y pienso..si no existes yo me muero, en mi cabeza vive un sueño, y se a echo realidad..
Y quiero..contarle al mundo entero, que tu vida es lo que quiero, y que tu eres mi mitad

flytt

Flytten har gått okej, ganska mycket längre tid än jag räknat med, men det får jag skylla på orutin. Första gången som jag tagit på mig rollen som ansvarig för min egen flytt. I och för sig ingen jättestor flytt. Men ändå. Jag kände att mina vuxenpoäng steg lite idag. Nya saker, som att hyra en släpvagn helt själv. Men ja, elva timmars kånkande med sängar och bokhyllor upp och ned för trappor tar på krafterna, och därför säger jag gonatt nu.

RSS 2.0