(:

Bara för att jag är på det humöret så måste vi muntra upp oss. Så jag bjuder på någon annans YouTube-klipp.

Borlänge.
En varm kväll i juni.
Ett av 80-talets bästa band.
En fantastisk låt.
Ett minne för livet.


om 36 timmar är jag.

Fri. Kravlös.
Sommarlov.

Men det blir antagligen 36 långa, jobbiga timmar. Plågsamma. Jag förbannar mig själv för att jag saknar disciplinen att plugga, för att jag inte tagit tag i allting tidigare, men framför allt för att jag sitter och svär åt min egen dumhet. Den onda cirkeln sluts. Jag kan öppna boken hur många gånger som helst och göra femhundra övningar om verb eller konditionalis eller skillnaden mellan ser/estar, imperfecto/perfecto simple, indicativo/subjuntivo. Men det känns fortfarande som ett berg som inte kan bestigas. För det är en tjock bok. Men det spelar ingen roll sen, för jag vet att efter tentan på fredag morgon kommer jag släppa allt. Och det känns bra.


måndag.

Måndag, och den spanska grammatiken fyller upp min dag, mitt liv, min ork och kraft. Bisatser, imperativformer, konjunktiv och så vidare i all oändlighet. Jag vill bara få det överstökat, make it happen, klara tentan på fredag så jag kan ta sommarlov sen. Det fixar vi.

saker som hänt i veckan.

Min dator är tillbaka efter tre veckor på sjukbehandling. Nu mår den bra igen.

Det grillades och dracks öl här igår, det var trevligt. Kul att det dök upp ansikten som inte dykt upp så ofta den senaste tiden.

Skrev tenta i spansk litteratur i onsdags, om det kändes som 80% säkerhet till omtenta innan ligger det på 50-50 nu.

Premiär för Språkvetargask, det dracks och sjöngs och mitt lag vann (givetvis) tävlingen och vandringspriset.

Typ.

bal.

Ibland blir man bara så nöjd av vissa saker, som en vårbal exempelvis. Klä sig i överklassig frack-utstyrsel med skavande skjorta, och pengarna man lagt ut skulle kunna räcka till mat i flera månader. Men det fick det vara värt, för att en dag som blev till natt som blev till morgon som blev till dag igen känna sig som någonting speciellt. För speciellt var det, om det var maten med hjort till förrätt, lamm till huvudrätt och vit choklad-tårta till efterrätt, eller om det var den sköna stämningen på dansgolvet efteråt. Kanske var det till och med faktumet att man kunde gå ut och ta lite luft utan att vilja gå in en halvminut senare, värmen var vår vän. Speciell var även promenaden hem klockan halv fyra på morgonen, lagom till att det ljusnade. Denna hemgång följdes av världens mest otaktiska powernap, som varken gav någon form av pigghet eller närvaro på den inplanerade utflykten. Dagen/Kvällen/Natten/Dagens största missräkning. Det blev i alla fall sillunch, och vi piggnade till något i takt med att maten sköljdes ner med öl och snaps, sen spelade vi krocket. I frack. Och det måste ha varit den längsta krocketmatchen som någonsin spelats. Det var mer regel än undantag att krocketkloten befann sig på vägen invid spelplanen, snurrandes bland bilarna. Men det var kul och en klockren avslutning på ett bra dygn som gjorde mig mycket sliten och som gav mig skavsår på hals och fötter, och jag vill helst av allt inte dra på mig frack igen överhuvudtaget, men om det är det som krävs för att jag ska få gå på bal så får jag väl helt enkelt offra mig.

tisdagsnjutning.

Vaknar upp, kollar mailboxen och ser att jag har fått ett resultat på tentan i Kultur och Samhälle som jag skrev för några veckor sedan. Den skräckblandade förtjusningen övergår i enbart förtjusning och ren lycka när jag ser att jag skrivit ett VG, och inte bara det. 47 poäng av 50 möjliga. Galet bra, och jag är galet nöjd och jag får faktiskt skryta lite. En annan bra grej idag är att min digital-box har landat. Så nu kan vi se NHL-slutspelet. Bra grej. Men nu först är det dags för att se Tre Kronor-Frankrike i VM. Gillar också att Norge vann mot Tjeckien, sånt är coolt.

måndagsgnäll.

Det är måndag, och jag har jättetråkigt. Jag sitter och försöker plugga spansk litteratur och lära mig glosor och vara duktig, men det går sådär. Tankarna är på annat håll. Funderar lite över hur Danmark kan spela lika med USA i hockeyn, över varför måndagar måste vara så ruskigt tråkiga. Eller över varför solen har slutat titta fram och göra mig på bra humör. Men man kanske borde sluta gnälla och ta upp boken som jag slängde genom rummet av frustration för fem minuter sedan.

pannkakor.

Nu ska jag berätta om pannkakor. Eller idag blev det inga pannkakor, så vi kan väl säga att jag ska tala om uteblivna pannkakor. Hursomhelst, så i ett av höghusen i Flogsta (där jag bodde förut) finns det en samlingslokal på bottenvåningen där en frikyrklig organisation, eller sekt om man så vill, serverar pannkakor varje söndag mellan ett och tre (tror jag). Och det brukar vara perfekt som bakismat sådär efter en jobbig lördagnatt, även om de kan vara lite läskiga ibland, som idag när vi gled in. Alla sitter helt tysta och typ har någon form av seans eller liknande och kollar väldigt elakt på oss som gormar om pannkakor, som vi alltid brukar kunna få. Men inte idag. Det blev inga pannkakor. Tyvärr. Men istället blev det våfflor hemma hos oss istället, minst lika bra, om inte bättre. Då slipper man överreligiöst folk som försöker övertyga mig om saker. Sånt är drygt.

!

So, Finland alltså? 1-4 mot Danmark? I hockey? Nu råder det lite lätt ilska och frustration på andra sidan. Och det är kul, för skadeglädje är den enda sanna glädjen. Två filmer har hunnits med under dagen, Juno i förmiddags. Den var fortfarande bra, intressant handling och kul dialog. Sen 10 inch hero nu ikväll. Cheesy var bara förnamnet, men rätt skön stil ändå, en mysfilm helt enkelt. Nu ska jag sova och inte vakna upp förrän sen. Gonatt.

1536

Det är lördag och i vanlig ordning har fisken annekterat köket och utför någon form av bakning. Bullar blir det tydligen. Med choklad. Bra lördagsgrej. Speciellt eftersom det är sex varma sköna grader ute, ackompanjerat av ett trevligt majregn. Underbart. Brage vinner mot Bajen, också underbart. Och trevligt teatergenrep med trevliga vänner igår kväll. Nu ska jag ta en dusch, för jag luktar konstigt.

torsdag.

Givetvis är det så att den dag man är ledig på veckan och bestämt sig för att verkligen sova ut, då blir man väckt klockan 10 av en borrmaskin som misshandlar mina hörselgångar. När oljudet väl slutat en halvtimme senare är man så uppe i varv att det blir omöjligt att somna om. Underbart. Men det gjorde att jag hann med att kolla på Yrrol till frukosten utan att slänga bort hela dagen. Men det hinner jag nog göra snart ändå, för jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra idag. Plugga grammatik? Njae.. Kolla film nummer två för dagen? Kanske. Ute regnar det, hade det inte gjort det hade jag varit väldigt pepp på att ta mig ut och springa. Nu kan man istället kolla över mot huset mittemot och kolla om det händer något intressant hos grannarna. Men det är svårt att se nu, lättare när det är mörkt ute och tänt inne i läghenheterna. Eh, ja, såatteh. Stalker alltså..?

0104

Kort skola, lång fika och en trevlig kväll här hemma. En helt godkänd dag, och imorgon är jag ledig, låter inte helt galet det heller. Nu blir det streamad NHL-hockey :)

Bra saker som hänt idag.

  • Jag har klippt mig.
  • Jag har färgat håret.
  • Tre välförtjänta biocheckar kom med posten.
  • Både Brage och Valencia vann sina matcher med 3-1.
  • Solen sken. Mycket,

Bra, det får räcka så.
Signing off.

Dagens lunch.

Fyra dagar gammal kebabrulle uppvärmd i ugn med lite egenkomponerad dressing till.

..det där med matlagning är verkligen min grej.

Och korthårig har jag blivit också.

måndag. bra måndag.

En klockren söndag. Pannkakor i Flogsta, utehängmys med filtar och frisbee och gitarr och bra folk. Ibland har söndagar potential, speciellt i maj. Idag har inte heller varit en dålig dag, tog mig ut och sprang en vända i det fina vädret innan jag åkte ner på stan och inhandlade lite saker som fullbordade min frack som jag ska ha på balen om ett par veckor. Dessutom blev jag ett par skor rikare, dock några kronor fattigare, dem ska jag ut och prova nu då vädret fortfarande ser väldigt tilltalande ut.

2206

Tacos och en öl till det, finfin lördagskväll. Nu ska jag mysa ner mig i sängen och kolla lite serier jag har att ta igen.

första maj.

På uppdateringsfronten har det inte hänt mycket, men det är av den enkla anledningen att det har hänt andra saker som tagit upp min tid. Vissa mindre roliga saker, och vissa saker som kommer bli ihågkomna som bland de roligaste någonsin. Men vi börjar från någon form av början...

Åkte hem till Borlänge i onsdags kväll för att ta ett sista farväl av farmor. Jag är fortfarande jättedålig på att beskriva känslor men det var en mycket fin begravning och jag blev inte oberörd. Skönt att vi fått sätta punkt. Det är bättre såhär.

Sen tillbaka ner till Uppsala på torsdagen, blandade känslor på tåget givetvis, dels nedstämd efter begravningen men också väldigt spänd inför sista april-firandet. Men eftersom tåget fylldes av människor med samma destination som jag blev det lättare att tänka positivt. Och positivt blev det. Sista april 2010 kommer gå till historien som den bästa sista april någonsin. Åtminstone tills nästa år.. Hade galet skoj, ända från åtta på morgonen med champagnefrukost nere vid ån samtidigt som vi kollade på forsränningen fram till grillfesten utan säkerhetstänk på höghuset i Flogsta. Sen däckade jag väldigt skönt i sängen hemma, sov 13 timmar, ungefär lika länge som fyllan jag hade. Den var jag värd. Nu sitter jag kollar ut på icke-vädret och känner inget större sug att möta det, men jag tror att en promenad skulle kunna göra gott mot min bakfylla.

Den 15:e maj ska jag snobba till mig riktigt rejält och gå på bal. Första gången sedan nian, och ja, jag har lånat samma frack nu som jag hade då för åtta år sedan. Den passar fortfarande. Hursomhelst så hoppas vi på en mycket trevlig kväll om två veckor.

Nu kommer fisk och frågar om jag är sugen på tacos ikväll. Vilken fråga.. :)

RSS 2.0