ancient mariner.

Får man vara nöjd över att ha lyckats med en så basic maträtt som stuvade makaroner med stekt fläsk och falukorv? Ja, det får man, speciellt eftersom det var första gången jag försökte mig på rätten i fråga. Och jag var livrädd över att jag skulle bränna mjölken eller nåt annat rookie mistake, men det gick asbra och det smakade precis som när mamma eller pappa lagar det. I is the shit!
Dagen i övrigt har varit rätt okej, vaknade vid halv tre, gick ut på soldäcket och låg där ett par timmar, innan jag begav mig ner till gymmet och svettades (onormalt mycket eftersom det var tokvarmt därinne, tacka den tropiska värmen för det). Men det var skönt att ta ut sig lite. Känns lite konstigt, men trots att jag tränat fyra gånger den här veckan känner jag mig förslappad på nåt vis, när jag slutar jobbet ska jag nog dra upp mängden till 5-6 gånger i veckan. Kanske. Ikväll har jag, förutom att lyckats med maten, kollat på film. Iron Maidens dokumentär Flight 666, och den var sjukt bra, kanske jag säger det i engenskap av fanboy, men även om ni inte lyssnat så mycket på Maiden, ge den en chans. Riktigt bra turnéfilm.

"det man inte har, kan man inte bli av med"

Okej, så det blev inte riktigt som planerat då, men när en kompis man inte sett på bra länge ringer och säger att hon är i stan och vill ta några öl..tja, då får man vackert ta sig upp och vara lite social. Och vi hade kul, för det mesta iaf. Fanns en del som gjorde att den härliga stämningen dog av lite, men en underbar försommarkväll. Mycket folk ute, en sur dörrvakt på krogen och gratis öl. NU ska jag däcka och inte vakna förrän i nästa vecka. puss.

psychosocial.

Så, lördagkväll. Har varit uppe sen fem imorse och det börjar ta ut sin rätt. Jag kommer verkligen inte orka med nån fest eller liknande ikväll, det blir bara en slö hemmakväll med nån film eller whatever. Känner mig helt avdäckad, fast fortfarande vid medvetande. Typ. Sista öppningspasset avverkades i dag, och det var rätt kul ändå, bra folk som jobbade och jag hade koll på läget när jag som vanligt sprang runt som en nackad höna i dt2. Det har blivit mitt ställe nu, där jag alltid får vara typ, inga undantag. Sen ikväll har jag varit hemma hos mamma och pappa och käkat lite mat och snackat lite allmänt, de åker till Kreta imorgon, är något avundsjuk. Fast vädret hemma är inte så illa det heller, 25 grader och sol är inget man ska klaga på. Fast på tisdag skulle det tydligen bli 5 grader och regn... =/

moron.

Åh men jag är så sämst, sen jag kom hem från jobbet vid typ halv sju har jag gjort så mycket som precis ingenting. Har legat halvt avdäckad på soffan av och till i princip hela tiden. Idag är ju träningsdag, måste fan ta mig ut, men börjar fundera om det inte är lite sent? Skit också. Äh, fuck sent, jag tar mig ut, har man bestämt sig så har man, och jag har bara mitt eget idiotiska själv att skylla att det blir såhär. Så häddå!

shout at the devil

Tydligen så går det bra att boka in en lägenhetsvisning och sen bara inte dyka upp, tack för den. Nu gjorde jag inte så mkt ändå, eller hade planerat att så göra nånting direkt heller. Slutade med att jag sov på soffan i två och en halv timme. Toppen, det kommer göra att jag somnar väldigt enkelt när det väl är dags att lägga sig. Jag har börjat läsa en av världens bästa böcker igen, The Dirt av och med Mötley Crüe, ett måste om man typ nån gång lyssnat på metal överhuvudtaget. Längtar till den 25:e, då jävlar! Hm, hade inte så mkt att komma med direkt nu känner jag, 10-18 imorgon, soft som fan. Springa i dt2 hela tiden antar jag. Mindre soft. Gonatt.

do you know your enemy?

Dagens misslyckande 1: Stressad som fan för att hinna i tid till jobbet, ska smälla igen dörren till lägenheten. Vad lyckas man med då om inte att klämma sönder tummen, fint märke alldeles under nageln, blödde rätt rejält och det gör fortfarande galet ont. Men jag hann i tid till jobbet! :)
Dagens misslyckande 2: Manchester Uniteds pinsamma insats i Champions League-finalen, inte ens i närheten av att putsa Barcaspelarnas skor, så dåliga var de. Och inte blir det bättre av att Ronaldo och Scholes beter sig som barnungar och nästan misshandlar sina motståndare. Var längesen jag var såhär besviken över United.
Och så ska jag jobba 10-19 istället för 9-18 imorgon, tydligen är man för bra för att inte vara med mellan 18 och 19, då vi säljer rätt mycket. Aja, för mig är det vilket som, man undrar bara hur de ska klara sig utan mig sen? Verkar på vissa skiftledare som att man är nästintill ovärdelig...

martes.

Yay, frysen är avfrostad och fin och snubben från HSB har varit här och fixat mina taklampor, var bara en säkring som behövde bytas, men det hade jag aldrig lyckats ta reda på själv, teknisk idiot som man är. Min kropp har fått sig en omgång på gymmet och jag ska gå iväg och handla lite mat. Den här tisdagen har varit en bra tisdag så här långt, bättre än segtröga måndagen som tittade förbi igår, då jag lyckades åstadkomma ganska precis ingenting. I jämförelse. Imorgon är jag bjuden på fest i Falun, jag ska inte gå, tyvärr. Ja, jag ska se Champions League-finalen istället, men det är inte därför jag inte ska gå. Dels slutar jag vid åtta på kvällen, så det blir stressigt att ta sig hem, byta om och ta sig till Falun och så, sen börjar jag jobba vid nio dan efter. Är inte så pepp på att komma till jobbet bakis nuförtiden, är inte direkt värt det. Så därför ska jag stanna hemma och kolla på årets match på tv istället.

fear of the dark?

Nu har det gått några dagar utan att mina taklampor har fungerat, det har funkat okej eftersom jag inte har varit hemma under de mörka timmarna och inte har direkt lidit av det. Förutom toabesöken då, där får man gå på känsla. Och det går ju att lämna dörren öppen, en liten fördel med att bo ensam. Men nu när jag är ledig blev det lite jobbigare. Laga mat i mörker? Ingen hit. Diska i mörker ska jag inte ens börja fundera på. Så imorgon är det jag som ringer till min kära hyresvärd och ber dem fixa problemet. Helt enkelt. Men om man ska se det från den ljusa (höhö) sidan så lär jag väl spara en del pengar på det här i utebliven elanvändning. Right?

avfrostning.

Man märker att det är dags att frosta av frysen när frosten har rört sig så pass att den hindrar dörren från att gå igen. Känns det som. Så nu ska jag göra nåt jag aldrig gjort i hela mitt liv, men det kan väl inte vara så svårt, eller? Enda problemet är väl vad jag ska göra av all mat så länge, trycka in i kylen? Äta upp det? Little help here? :)

kickstart my heart

Jag överlevde nattveckan. Hurra. Trots att halva Borlänge bestämde sig för att besöka oss efter tolv inatt (de hade ju fått lön, och vad gör man då för att fira? Jo, man åker till McDonalds och köper 30 cheeseburgare. Gah!!) Helgen i övrigt har inte varit direkt givande, har bara sovit och jobbat, idag ska jag börja om, tvättid snart och så ska jag ut och springa ikväll, det blir asbra. Igår kom jag på en lek, snabbast tid att ta sig genom lekborgen på jobbet. Jag snubblade in på 16,8 sekunder, klart förbättringsbart, och nu har jag väldigt ont i smalbenet. Men det var kul, och som sagt, det går att göra snabbare. Kanske runt 10 sekunder eller nåt :)

meh?

Argh, vad göra? När jag kom hem från jobbet imorse skulle jag som vanligt tända lampan i hallen. Och vad händer? Poff! En liten blixt och det blir inget ljus. Jag tror väl att det bara är glödlampan som gått, inget större problem. Men så ska jag på toa. Och den lampan funkar inte heller. Inte heller lamporna i sovrummet, köket eller vardagsrummet. Jättekul, så nu måste jag ringa hyresvärden (inte nu) och be dem fixa skiten. Är inte så jättekul att duscha i mörker FYI... Nu ska jag dra mig till donken för näst sista natten. Wish me luck.

the memory remains

Så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen, och om några timmar är det dags att ge sig på natt nummer fem. Det börjar bli kämpigt nu. En glad nyhet är att jag köpt Guitar Hero: Metallica, så nu kommer det lilla sociala livet jag kanske hade få sig en rejäl törn..men det är det värt :) Nu har jag inte så värst mkt mer att skriva (sorry) så jag ska fortsätta dricka upp min mugg (hink!) med te och så ska jag leka rockstjärna i några timmar, yay! :D

time to pretend.

Nu har den infunnit sig igen, stängningsångesten. Den där riktigt plågsamma känslan man får cirka 45 minuter innan man ska börja jobba, 19-04,30. Usch. Avsky. Men försöka att tänka "detärsnartöver, detärsnartöver, detärsnartöver." Sånt som håller modet uppe, eller iaf så gott det går. Annars då? Har hunnit med en vända till gymmet idag, var väl där i 90 minuter och pumpade. Känns bra. Nu blir det en helt träningsledig helg tror jag, har kört fyra ggr den här veckan, det får räcka så, kanske tar nån promenad eller nåt annat lugnt. Kanske. Nu är det dags att röra sig mot helvetets eldar. Wish me luck.

skitirubrikenorkarinte.


Do you know what's worth fighting for,
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?
Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And you're thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something side this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

"nej, tyvärr. vi har stängt, så du får inte komma in"

"Jomen snäääälllaa!!!! Komigennuva? Var lite schysst nu då!"
"Nej, det är stängt"
"Men vafan, din jävla fitta! Släpp in mig nu för helvete!"
"Nej."
"FAN! JAG SKA SLÅ IN PANNBENET PÅ DIG DIN JÄVLA HORA!"
"...."

Så lät det ikväll på jobbet. Galet mycket folk hela kvällen lång, och när vi stängde vid två var det alldeles för många som inte kunde acceptera det. Så vi fick ringa securitas för att överhuvudtaget vara säkra på att restaurangens fönsterrutor skulle överleva natten. Inte alls kul, hatar sånt här, man försöker hålla sig lugn, men det är galet svårt när konversationerna går i stil med den jag har citerat här uppe. Fick avreagera mig på en stackars sallad som fick sig en flygtur genom köket.
Så tja, vi gick hem runt kvart i fyra istället för halv tre som är vanligt en vardagskväll. Fast detta var ingen vanlig vardagkväll, tydligen röd dag imorgon och hagafest ute. Synd bara att ingen på McDonald's visste om det förrän det var försent, så jag och Johan fick vackert stå där och kriga på. Vi löste det ändå relativt bra tycker jag, man lär sig väl efter ett tag, har ju haft en del jobbiga nätter tidigare, även om det var ett bra tag sen nu. Men nu var det tydligen dags då. Kommer inte sakna det. Inte alls...

frukostbetraktelser

Till frukost brukar jag vanligtvis den här tiden på året äta mjölk och flingor. Att jag skriver den här tiden på året är för att det ändras lite då och då, på vintern är det gröt som gäller, ibland har jag kaffeperioder och ja, you get the point hoppas jag. I alla fall, idag blev det mjölk och flingor. Och när man äter mjölk med sked så har det en tendens att skvätta ganska mycket. I alla fall för mig, då jag inte är den som bryr mig direkt mycket om bordskick och så när jag äter frukost i min ensamhet. Man lastar oftast på alldeles för mycket på skeden och tappar hälften ner i tallriken tillsammans med flingorna. Och det skvätter. På alla viktiga papper som ligger på bordet. På datorns tangentbord, som jag verkligen börjar bli orolig för hur det mår egentligen. Aja, vet inte riktigt vad jag ville säga med detta, mer än att jag ville säga nåt. My five cents typ.

19.

Så, natt ett av sex flöt på utan några större bekymmer, ikväll är det dags för nummer två, och den ska förhoppningsvis vara rätt lugn den med. Det brukar vara natt fyra och fem som tar mest på de psyksiska krafterna. Den sista natten däremot går man mest runt i ett komaliknande tillstånd och bara inte bryr sig. Fast det där med att inte bry sig har jag kommit till för längesen, visst, klart jag sköter mitt jobb, men om jag får chansen att ta det lugnt så är jag inte den som är den. Har inget mer att bevisa nu, är bara mental överlevnad som gäller för närvarande. Det regnar ute idag igen, big surprise. Tur då att jobbet har delat ut paraplyer till samtliga anställda, där sparade jag in nån hundralapp (eller vad ett paraply nu kostar). Så nu slipper jag iaf leka amfibie på väg till jobbet. Fast nu verkar solen titta fram igen, skumt, vädret leker jojo ser det ut som. Om en kvart regnar det igen, garanterat.

natt.

And the rain will kill us all
If we throw ourselves against the wall
But no one else can see
The preservation of the martyr in me

The limits of the dead!

Bara för att jag är för trött för att komma på nåt eget att skriva, poäng till den som vet vilken låt texten är tagen från. Och skäms på den som fuskar.

lunes.

Måndag. Det regnar. Jag ska stänga. Wee.
Veckan kunde ha börjat bättre då, kunde inte ens sova riktigt, vaknade vid sju, och vid nio, och vid elva. När klockan ringde vid halv ett kände jag att nu är det väl dags att röra på mig. Så upp, trycka frukost och förbereda mig för dagens löprunda. Jag känner mig inte så jättetaggad längre faktiskt, men om jag inte gör det så kommer jag känna mig ännu mer jätteotaggad att jobba 17-02,30. Hur man nu kan göra det egentligen, det suger att jobba natt, det bara är så. Och jag ska göra det hela veckan också. Eller nä, nu ljög jag. Hela veckan förutom på torsdag. Skjut mig.
Det ser ut som att det fortfarande regnar. Kan det inte bara ge sig? Orka att vädret går i vågor värre än vissa personers moodswings, igår var det ju verkligen asbra ute, låg och solade i minst en timme och om jag kisar tillräckligt mycket med ögonen och har rätt ljusförutsättningar så kan jag ana skymten av lite färg. Fast det kanske bara var önsketänkande.

to do.

Haha, orka att man gör en to do-lista på bloggen. Yrkesskada.

  1. Diska. Berget är stort. Och då menar jag stort.
  2. Plocka undan all tvätt som ligger överallt, både smutsig och ren. Jag är dålig.
  3. Dammsuga.
  4. Lägga mig ute och sola! :D
That's the masterplan, wish me luck.

p-film?

Gårdagkvällens mest surrealistiska upplevelse skedde på den random fest vi hade hamnat på. Nånstans på Bullermyren var det visst. I alla fall, vi var fyra pers där som kände varandra, fast vi kände typ ingen annan där, och de vi kände som kände nån annan hade precis dragit. Så kanske i ett försök att få iväg oss därifrån, kanske var han seriös, jag blev för chockad för att fråga, så säger ägaren till lägenheten nåt i stil med "Ni som ska till krogen kan gå nu, för om fem minuter ska vi spela in porrfilm här". Reaktionen lät inte vänta på sig, två minuter senare hade vi dragit därifrån, fattade ingenting.
Var han seriös? Det är ju det som är det läskiga, eftersom ingen av oss kände killen så vet man ju aldrig, och på Bullermyren bor det fett skumt folk. Har jag hört...

angels of clarity.

Men, när man väl blir ledig så tyckte solen det var en bra idé att försvinna. Det var väl inget kul? Igår var det 20 grader och jättebra glassa i solen-väder. Nu är det typ 12. 12 liksom, en så jättemeningslös temperatur, ingenting är bra med 12. 12 är typ grått. Ett mellanting som ingen bryr sig om. Och inte skiner solen heller, så det blir inget solande idag verkar det som.
Istället ska jag nu bege mig hem till mamma och pappa och typ bara umgås lite, var ett tag sen jag träffade dem, så det vill väl inte glömma bort hur jag ser ut. Eller liknande. Måste bara tipsa om Dead by April, om ni inte hört dem innan så se till att göra det. Kolla spotify eller myspace. Popmetal typ, men bra som fan. 

"inget fredagswohoo"

Rubriken var bara nåt kasst försök att vara rolig. Citera mig själv, shit vad fantasifullt. Orkar inte hitta på nåt kul ikväll, hänga på facebook är också produktivt. Typ. Sikta in sig på en te och macka, börjar bli lite hungrig. Och inte kan jag stava heller. Eller skriva korrekta meningar på svenska. (detta är redigerat, vill inte att folk ska se hur kass jag är på att skriva egentligen)
Men så vad göra? En träningsledig dag blev två, för 10-19 tar på krafterna ganska rejält nuförtiden. Så nu ska jag vara duktig i helgen så kommer jag upp i fem dagar den här veckan. Löpning i morgon och gym på söndag. Det går bra.
Nu börjar jag känna längtan. Efter sista dagen på Mcd. Efter PEACE&LOVE! :D Efter sommaren som ska bli den bästa sommaren ever. För det har jag bestämt. Cykelturer till haganäs, sola på min icke-balkong, dricka öl i parken tills morgonen gryr. Som sagt, sommar. Me like.

2314

Men suck, bra idé att komma hem från jobbet, däcka på soffan och vakna upp två timmar senare. Stor risk att jag kommer sova nånting inatt. Mycket bra jobbat.
Måste bara berätta om gårdagskvällen, vi var hemma hos Larry, kollade på lite film och myste. Simon hade gjort världens godaste tacolasagne, lite stark, men omg vad gott! Nu mår väl iofs min mage som den förtjänar, men det var det värt, haha.
Vissa planer har kommit upp för sommaren också, berättar mer när det är klart. Men jag kan säga detta iaf: YAY! :)

veckans bästa låt.


losing you.

Såatteh, har fått hem kontraktet nu.  Bara att skriva på och skicka in så är allting klart sen. Läskigt, fan om jag inte kommer in nu alltså, då står jag verkligen där med skägget i brevlådan, eller hur man nu säger. Och bokstavligen dessutom, har inte rakat mig på 3½ dygn och det börjar synas. Jag som inte ens gillar att ha skägg, det kliar och min hud mår verkligen inte bra av det, men nu är det så pass långt att jag inte får av det med hyvel utan att det gör galet ont. Och då blir det ännu mer omständigt när jag måste leta fram rakapparaten och hej och hå med allt. Men det löser sig.
I. Alla. Fall. Kontraktet då, på min lägenhet. Eller lägenhet och lägenhet, vafan, det är ett studentrum med dusch på 19 kvadrat i Flogsta där alla andra studenter bor. Utom de jag känner, yay. Inte ens eget kök, det kommer jag nog svära en del över, men men, jag har inte möjlighet att vara kräsen i det här läget, lika bra att fixa bostad nu så jag har nånting i höst så kan man ju spana vidare sen när man väl är där. Första augusti får jag flytta in, och det innebär ju att jag inte behöver flytta hem emellan om jag inte vill, och det vill jag ju inte. Men det blir väl så att man står med två "hem". Får köpa en till säng.. Ah juste, rummet ligger på sjätte våningen, så om hissen är lika liten som den i mitt nuvarande hyreshus så blir det ett evigt konkande. Precis som förra gången. Säng, bokhyllor, shit vad jobbigt det var. Hoppas verkligen hissen är större. 
Jag ser fram emot att flytta, inte för att jag inte trivs i lägenheten jag bor i nu, den är verkligen bland det bästa jag har. Inte heller för att jag inte kommer sakna mina vänner som man lärt känna genom åren. Däremot känns det på något vis som att "det är dags". Jag fyller snart 22, har jobbat på McDonald's i två år för att mer eller mindre döda tid, fundera, bestämma mig. Jag är fortfarande inte helt på det klara med vad jag vill med livet, men detta är iaf ett steg på vägen, och det är något jag är nöjd med. Speciellt eftersom jag känner mig själv som en galet velig person, man kanske har förändrats en aning, att kunna ta beslutet att ta nästa steg är inte alls enkelt, det är mycket att fundera på. Men det kanske gjorde det lite enklare att jag inte har trivts på jobbet under vintern. En del grejer hände som jag inte var beredd på och jag ska inte säga att det knäckte mig, men det tog en del. Det fanns inte en möjlighet att jag skulle kunna fortsätta. Nu på våren har det gått enklare, men jag har fortfarande inte gillat jobbet, och det har bara gjort mig säkrare och säkrare på att jag har gjort rätt i att säga upp mig. Så det är liksom som jag börjar skriva nästa kapitel i boken om mitt liv, (har inte bestämt mig för vem som ska spela huvudrollen i filmen än) det ska bli kul att göra något annat, byta riktning, byta stad. 

Byta liv?


Hur kul är det egentligen?

Tänkte först skriva ett blogginlägg om hur bra och gött allt flyter på i mitt liv just nu, men hur jävla kul är det att läsa egentligen? Människan fungerar väl lite så att man dras till det som är lite otrevligt, kanske lite spännande, och som sagt, hur kul är det då att läsa om nån som har det asbra? Alla mina typ 15 läsare skulle bara försvinna som i ett trollslag. Eller nåt. Så tror jag iaf, när det händer katastrofer och så i världen så är det mycket större nyheter än att folk bara har det bra och så hela tiden. Fast jag är inte säker, kanske det hjälper också? Att om nån annan har det bra så kan man glädjas med den personen. Empati? Jag är i en skum situation just nu, har flera vänner som citat, mår skit, slut citat. Och när allting (nästan) bara glider på för en själv så hamnar man ju i ett mellanläge. Man vill ju givetvis njuta av det som händer i ens eget liv, för man själv måste ändå hamna i första rummet. Så känner jag iaf, prio ett - jag. prio två - nära och kära. Men ändå, man vill ju ändå vara där, lyssna, komma med råd och bara finnas. Men man hamnar ändå i någon form av mellanläge, när man själv är där uppe och försöker förstå den som är där nere. Även fast jag vet hur det är att vara där nere, har varit där rätt ofta faktiskt, så jag vet hur viktigt det är att ha någon där som bryr sig. Jag tror jag tappat tråden ganska rejält nu, om jag ens försökte ha någon från början, men vad jag tror att jag försöker säga är nåt i stil med att vänner is the shit. Eller nåt.
Och det är rätt kul. Egentligen.

åka båt.

Gahaa, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig, har verkligen haft så sjukt kul. 24 timmars yay, kul att träffa alla gamla polare igen och kul att åka båt, kul att köpa billig sprit och öl och ännu roligare att dricka skiten sen och skaka loss på dansgolvet. Kul att alla medpassagerare var så öppna, redan från början, som killen som ringde till en av våra hytter och sa att han var kaptenen och sa åt killen som svarade att lugna ner sig. Fast kanske you had to be there för att förstå humorn i det. Som sagt, vi dansade på som sjutton under kvällen, träffade ett gäng trevliga tjejer också, hur kvällen slutade behåller jag för mig själv tror jag..
Sen bakfylla deluxe imorse, trots att jag tog mina bakispiller innan jag gick och la mig, huvudet bultade och jag vinglade på som fan, så ner till taxfree och köpa ett par flaskor med vatten, sänka dessa och sedan leta bakismat. Så vad gör man om man vill ha bakismat på Cinderella? Jo, man går in till bufférestaurangen, går bara förbi dörrvakten som inte ens kollade på oss, tar en tallrik och plockar på sig så mycket mat som möjligt, sätter sig ner, äter och går sedan går därifrån. Så klockrent. Där sparade vi nån hundring, det måste vi vara nöjda med :)
Hm, vet inte riktigt vad mer det finns att berätta, kommer säkert komma på lite mer efter ett tag, men jag ska lätt göra detta fler gånger, var längesen jag hade så här kul. 

nattbloggaren.

Så, från att ha varit duktig mot mig själv och gått och lagt mig i tid och sovit till inte eftermiddagen tidigare har jag nu gått tillbaka till de gamla vanorna. Fast inte så extremt mkt, men tillräckligt mycket för att inte kunna somna klockan tre på morgonen. Så då tar jag väl och kliver upp och klottrar lite i bloggen, msnar med andra folk som inte kan sova och dricker lite mjölk. Jag gillar mjölk.
Iaf, en annan anledning till att jag inte kan sova, som jag inte tror ett dugg på, men det blir en bra övergång till nästa ämne i inlägget, är att jag ska på kryssning i morgon och att jag därför skulle ha nån form av resfeber. Som sagt, inte troligt. Mitt livs första kryssning, ska bli så galet kul, och framför allt ska det bli kul att träffa alla gamla lumparpolare igen.  Känns som att jag skrivit detta tidigare, men om jag nu har gjort det så skyller jag på att klockan är tjugo över tre på morgonen och jag har rätt att svamla/upprepa mig hur mycket jag vill.

O: Hjälp mig med packlista inför kryssningen.
J: en flaska sprit + kondomer.

Hm, tydligen då.

times like these..

Hej Oscar, då skickar vi avtalet till dig och önskar dig välkommen.

Okej? Vem sa att det var svårt att skaffa studentbostad? Finns inte ord på hur galet nöjd jag är just nu, saker går verkligen åt rätt håll för mig, så jäkla gött! :D

Dumma frågor, kanske nåt kan vara av intresse.

Lovar du att vara ärlig? Kan inte garantera något
Du heter: Oscar
Smeknamn: OG
Låt som när du är ledsen sörjer till? Kent - Utan dina andetag
Beroende av: Ingenting tror jag.
Vem behöver du mest just nu: Nån random polare att kolla film med 
Vad tror folk om dig? Snäll, go och rolig. 
Stämmer det? Jodå
Kaxig? Hm, lite ibland 
Mesig? Samma där.
Vad får du oftast komplimanger för? Jag får inga komplimanger :( 
Vad säger du för att imponera på någon? Beror på vem man vill imponera på..
Hur imponerar man på dig? Vet inte.
Brukar du skratta för dig själv? Haha, ja, alldeles för ofta :) 
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Okej :)" 
Trivs du där: Och där är..?
Äger du några converse: Nope.
Sprit, cider, vin eller öl: Öl 9 gånger av 10
Brukar du bli för full: Brukar ha koll på det faktiskt.
Vad har du för mobiloperatör: Tele2
Är du allergisk mot något: Nä.
Har du haft sex idag: Nä.
Nästa mål i ditt liv: Sluta på donken, flytta från Borlänge och börja plugga.
Hur svarar du i mobilen: Adetäroscar eller hallå. Typ.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Minns inte, men troligen nåt i stil med "tjarå, vi hörs"
När slutar du idag? Ledig idag. 
Antal timmar sömn inatt: typ 8-9
Sov du ensam: Ja
Brukar du komma i tid: I stort sett alltid, även fast jag är lite av en tidsoptimist. 
När mår du bra: Sol, grillning, öl, goda vänner. Bland annat.
När blev du fotad senast: Igår på jobbet. 
Hur känner du dig nu: seg, hungrig.
Vanligaste färg på dina kläder: blå eller nåt.
Vad tycker du om fötter: förbannat bra att ha. om man nu skulle få för sig att gå. eller nåt.
Vad saknar du: Hon vet nog vem hon är.. 
Hade du en bra kväll igår: Jag stängde och hade fetångest, så njae..
Favoritdryck på morgonen: mjölk, kaffe eller juice.
Rakar du benen: nä.
När brukar du oftast gå och lägga dig: runt tolv, ett.
Är du blyg? Ja, rent allmänt.
Sysslar du med någon idrott: Gymmar och löptränar.
Vill du hellre ha mail än brev: Brev är mer oldschool och mer personligt, men post från typ banken och så tar jag gärna via mail.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nä. 
Har du spytt offentligt: Nä.
Vad skulle du göra om du vore tjej för en dag: Omklädningsrummet är väl givet..  
Är du nöjd med ditt liv: Inte än, men jag har knappt börjat.
Är du bortskämd: Inte nånstans.
Vad gör du i morgon: Tränar.
Vad är det värsta du vet? brysselkål. 
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Det är la olika. 
Vad behöver du just nu? mat.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Vet inte vad kändisarna håller på med nuförtiden. 
Vad längtar du till? Kryssning i helgen, Peace&Love, flytta från blge.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag hoppas det.
Vad använder du för shampoo? Garnier fructis.
Vad är det finaste du fått? Jag får inte saker, jag köper saker.
En speciell dag du minns: 26 juli 2008.
Hur gammal är du: 21
Tycker du om någon just nu: Ja
Om fem månader: Pluggar jag förhoppningsvis i Uppsala.
Du samlar på: Dåliga minnen.
Gröna eller röda äpplen: Spelar ingen roll.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Vet inte, Sara?
Gillar du golf: Inte nånstans.
Vilken tid gick du upp idag: 13.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja. 
Har du strumpor på dig nu: Ja.
Vad ska du göra ikväll: Det är kväll, och jag sitter och svarar på dumma frågor för att jag inte har nåt bättre för mig.
Är det okej att gråta: Ja.
När grät du senast: Minns inte.
Laddar du ner musik och film från Internet: Ja. 
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa långt bort väldigt länge.
Bär du glasögon eller linser: Nä.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Närå. 
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Olika det, men jag försöker sova ut om jag inte jobbar.
Har du piercing? Nä.
Vill du gifta dig: Ja, sen.
Vill du ha barn: Ja, sen.
Solar du ofta: Nej.
Är du bra på att laga mat: Jag har ett gäng basic rätter som jag är rätt okej på. Men fråga inte min tumme om hur bra jag är på att hacka lök... 
Gillar du att dansa: På fyllan, ja.
Är du flygrädd: Nä.
Hur vig är du: Jag kan inte böja kroppen på sjuka sätt iaf.
Vad dricker du helst när du är törstig: Mjölk eller vatten.
Vilken är din favoritglass: Just nu, McFlurry Marängsviss.
Tror du på ett liv efter döden: Nej.
Tycker du om sushi: Usch, nej. Yuck.
Vad äter du helst när du ser på film: Olika, typ te och macka eller nåt om jag är själv, kanske chips eller godis om jag har sällskap. 
Bor dina föräldrar tillsammans: Japp. 
Har du tandläkarskräck: Nä.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kväll. 
Vilken ögonfärg har du: Blå.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Mm, nån gång. Kan inte rekommendera det. 
Biter du på naglarna: Ja.
Röker du: Nej.
Hur ofta tränar/motionerar du: Typ 4 ggr i veckan. 
Senaste låt du hörde: Eftersom jag lyssnar på Bandit Rock så givetvis Metallica - The day that never comes.
Vad gör du på helgerna: Om jag inte jobbar så hänger jag väl med vänner oftast. 

hum.


Nej, inte från mitt fönster i alla fall...

jo.

Suck, idag har varit en mycket jobbig dag. Började med att jag blev väckt av en snubbe från Hyresgästföreningen som tyckte jag skulle gå med, och det tyckte han i en kvart typ, innan jag sa att han kunde ge mig sina foldrar så jag kunde kolla på de senare. Jobbar man natt ska man få sova på dagen, är iaf min filosofi.. Sen tog jag en löptur på dagen, och det gick faktiskt bra, i motsats till resten av dan, kändes riktigt skönt verkligen. Var väl ute i 40 minuter och sprang på konstant i ett okej tempo. Sen kom jag hem och skulle laga mat, Spaghetti med köttfärssås, och när jag ska skära löken så lyckas jag givetvis skära mig i tummen. IGEN. Vissa människor borde inte vistas i kök ibland alltså. Så ett mindre blodbad uppstår i köket, men jag lyckas väl få ihop nån form av mat iaf, innan det är dags att knata till jobbet, där det är sprängt. Och med sprängt menar jag att det är galet mycket att göra men det finns för lite personal som ska göra jobbet, Det vill säga att man får slita som en hund. Och så var det de tre första timmarna typ, me no like. Var helt förstörd när jag gick på rast, sur och less på allt. Tyvärr så reagerar jag väl så att jag visar det alldeles för mycket, och det kan verkligen verka som att jag är sur och grinig på mina arbetskamrater. Vill säga att så är INTE fallet, det är bara situationen som gör mig irriterad, och jag är allmänt less på mitt jobb just nu, så därför kan det låta som att jag blir sur på er. Men så är det alltså inte.
Sen styrde jag och Simon upp stället efter rasten och vi kom hem i tid för tredje kvällen av tre. Wtg :)
Nu är det så jättelyckat att og har ledig helg från nu, fyra dagar utan donken, kan inte sätta ord på hur skönt det känns, kryssningen i helgen ska bli galet kul också. Ska verkligen bli skoj att träffa alla gamla lumpenpolare efter 2½ år. Oj, har det verkligen gått så lång tid? Shit..Ibland kan det verkligen kännas som att det var igår vi låg i eldställningar eller gick soldatprov och grejer. Tiden går verkligen fort ibland, och alldeles för ofta funderar man på var den tog vägen. Men det kan jag svara på ganska enkelt, två år på McDonald's. Otaliga Cheeseburgare och Big Mac's har passerat under mina händer under dessa två år, men nu börjar jag se slutet på den delen av mitt liv. Jag kommer givetvis sluta med blandade känslor, men på det hela taget så vet jag att jag har tagit rätt beslut, jag kan bara inte fortsätta, inte som det ser ut just nu. I och med att jag inte var redo för att ta steget upp och utvecklas vidare inom företagstrappan så ser jag ingen mening med att vara kvar alls. Men man ska ju aldrig säga aldrig om hur det kommer bli i framtiden, jag kommer behöva ett sidojobb när jag ska plugga, och donken är ju det jag kan göra, jag vet hur det fungerar, och då kanske jag efter ett tag ser annorlunda på situationen. Men jag hoppas verkligen att jag någon gång ska komma på vad det verkligen är jag vill göra, och jag hoppas att det inte är nånting som har med hamburgare att göra.
Hum, nu blev det ett riktigt fluminlägg känner jag nu, har det att göra med att jag inte bloggat på 1½ dygn kanske? Kompensationsbloggande? lol.

Gråmulet

Kan inte påstå att jag är direkt nöjd över vädret de senaste dagarna, kallt och grått och regn. Förutom igår eftermiddags, då var det 25 grader på taket, så jag tog en halvtimme där och solade lite, det var soft. Men bortsett från det, trökväder.
Aja, lika bra det när jag ändå bara planerat att göra ingenting innan jobbet idag, kroppen vill ut och springa lite, men jag har lovat mig själv att vila kroppen idag. Det är också nödvändigt. Får bli en löpvända imorgon istället.
Så vad göra nu då? Hade ju som sagt planerat att göra ingenting, men det är rätt tråkigt att kolla in i tapeten i tre timmar, så nåt annat bör jag väl kunna hitta på. Har iaf bloggat färdigt märker jag, för fantasin dog rejält nu....*poff*

eh?

Det här är ett erbjudande om ett studentrum på Sernandersväg 3:641 med kontrakt from 090801.

Woot? Så snabbt? Det måste vara för bra för att vara sant, det kan inte vara så här enkelt att få en bostad i Uppsala. Detta måste undersökas närmare, jag får återkomma...

just like heaven.

Istället för sol på taket så blev det mulet och mer mulet och tillslut så blev det regn så jag stannade inne och läste lite Offside, fotbollsnörd som man är.
Kvällen har varit produktiv iaf, har intresseanmält minst 10 lägenheter/rum i Uppsala så nu är det väl bara att vänta och hoppas på det bästa, fast det kommer antagligen inte bli såhär enkelt, men man får väl leva i sin lilla illusion om att det kommer lösa sig på det bästa sättet utan att man behöver röra mer än ett finger.
Tror att det är något med Valencias tv-matcher, och speciellt när jag tittar på dem, för då brukar de allt som oftast spela helt värdelöst och förlora mot skitlag, som idag. Jag är deras jinxare, så därför ska jag inte se nästa match de spelar så får vi se hur det går då.
Nu är det dags att ta tag i 1. Disken och 2. Högen med tvättade kläder som ligger på sängen, innan det är dags för og att sova.

mhmm?

Fullkornsflingor och fullkornsrostat bröd till frukost, nyttigt värre. Då måste man ju kompensera åt andra hållet genom at hälla i sylt i flingorna och ha på marmelad på mackorna, sådärja, nu var jag inte så övernyttig längre.
Sitter och planerar dagen lite, och det ser ut ungefär såhär;
  • Äta frukost (gör jag nu, check)
  • Tvätta (gör jag också nu, eller det sköter sig själv ganska bra)
  • Gymma med P3 (sen)
  • Sola (om solen behagar titta fram)
  • Kolla Espanyol-Valencia på Tv4Sport
Ungefär så, i ungefär den ordningen också, men nu ska jag kämpa vidare med min fullkornsfrukost.

kändisspotting på ica.

Såg lokalkändisen nummer ett, Jonas "Heavy" Stentäpp, gräva bland potatisarna för nån timme sen. Han och hans sällskap verkade vara i grilltagen. Det ska jag nog också bli, snart. Folk från jobbet ville tydligen grilla och dricka lite i parken och jag är väl inte den som är den. Synd bara att det skulle krocka med El Clásico som börjar om typ två minuter, men jag är ju inte på väg än så lite fin fotboll kan man ju se iaf. Tror på oavgjort ikväll, typ 2-2 eller nåt.
Och jag har efter åtta månader i min lägenhet kommit på hur man kommer ut på taket, så där har jag legat och solat lite under eftermiddagen, mycket skönt. Lite småblåsigt efter ett tag bara, men där kommer jag spendera en stor del av sommaren iaf.
Tog en löprunda idag också, runt 40 minuter den här gången, kändes halvbra, fick lite ont i axeln av någon dum anledning, och vänsterfoten känns fortfarande som en klumpfot, fast det har nog fortfarande med ovana att göra hoppas jag.
Nu ska jag se lite fotboll, pusshej.

use somebody.

Åh, denna värme, då har man ingen lust att vara instängd på ett tråkigt McDonalds hela dagen. Men det måste man tydligen, om man ska få några pengar i fickan så att man kan få mat på bordet och tak över huvudet. Inte attraktivt men det måste göras. Men då är det ju rätt skönt att man är ledig hela helgen, och nästa, och helgen efter det. I win. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på imorgon, bör verkligen ta mig ut och springa, har haft tre träningsfria dagar nu, och det är inte direkt ok. Men inte lätt att hålla farten uppe när man är instängd dagarna i ända som sagt.
Ska bli varmt imorgon, jättesommarvarmt, har saknat värmen. Verkligen. Det kanske syns på mig när man är lite överoptimistisk ibland och kommer till jobbet i shorts, t-shirt och solglasögon de dagar det bara är typ 10 grader och mulet ute, men tror man på värmen och sommaren så gör man. Blev glass i solen efter jobbet idag iaf, det var trevligt. Och sen ett par öl i parken ikväll, och lekte gjorde vi också. Snurrade runt på en snurrmoj som om det inte fanns någon morgondag, och så vinglade vi till rejält efteråt. Mycket trevligt :)

RSS 2.0